Now Reading:
INOVATIVNI TURIZAM Održana završna konferencija projekta Walk a story – povezivanje mladih i starih kroz međugeneracijske šetnje i priče
Full Article 2 minutes read

INOVATIVNI TURIZAM Održana završna konferencija projekta Walk a story – povezivanje mladih i starih kroz međugeneracijske šetnje i priče

U utorak je u varaždinskom Park Boutique Hotelu održana završna konferencija Erasmus+ projekta Innovative tourism – collecting cultural heritage through intergenerational walks pod nazivom Walk a story.

Na završnoj konferenciji projekta koji se bavi očuvanjem kulturne baštine na inovativan i moderan način predstavljene su ideje očuvanja kulturne baštine kroz međugeneracijske šetnje i priče te rezultati projekta. Njegova ukupna vrijednost iznosi 186.928 eura, a osim Grada Varaždina s 22.233 eura, u njemu je sudjelovalo još šest partnera.

Ovaj Erasmus+ projekt u međugeneracijskim šetnjama povezuje mlade i stare na način da starije osobe sa znanjem i iskustvom mladima prepričavaju zanimljive priče iz svoje mladosti na određenim lokacijama u gradu. Na taj način projekt je uključivao i mlade i djecu jer ih je povezivao i upoznavao s kulturnom i nematerijalnom baštinom. Projekt je imao i inovativnu komponentu odnosno aplikaciju koja pruža mogućnost objavljivanja svih tih priča na internet, a kroz poticanje na šetnju gradom promovirao je i zdravlje.

Završnoj konferenciji prisustvovao je i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj koji je naglasio kako je riječ o izuzetno zanimljivom projektu koji je započeo 2018., a trajao je dvije i pol godine.

-Jako mi je drago što se završna konferencija održava upravo u vrijeme Špancirfesta i da na taj način obogaćuje našu turističku ponudu. Grad Varaždin je sa šest drugih europskih gradova bio partner u projektu i kroz njega razvio jedan inovativan i svima dostupan turistički proizvod – rekao je Bosilj i dodao kako razvijena aplikacija motivira građane, turiste, starije i mlade da prošeću i snime svoju priču.

tklopotan / www.sjever.hr
24.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.