Now Reading:
100% Zagorsko po 8. puta u Rijeci: Preko 60 izlagača predstavlja bogatu turističku i gastronomsku ponudu
Full Article 3 minutes read

100% Zagorsko po 8. puta u Rijeci: Preko 60 izlagača predstavlja bogatu turističku i gastronomsku ponudu

Krapinsko-zagorska županija po 8. puta predstavlja svoju bogatu turističku i gastronomsku ponudu u Rijeci. Ovog petka i subote na riječkom će se Korzu održati 8. Sajamska izložba 100% Zagorsko s ciljem promocije zagorskih proizvođača, obrtnika i OPG-a i poticanja njihove konkurentnosti na tržištu.

Zahvalivši Gradu Rijeci na velikoj pomoći prilikom organizacije župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar istaknuo je zadovoljstvo zbog održavanja ove izložbe već osmu godinu zaredom.

-Mi smo kao i svake godine pripremili jedan interesantan program i predstavljanje Krapinsko-zagorske županije kao najbolje kontinentalne turističke destinacije u Republici Hrvatskoj. Nakon grada Zagreba, najveći broj domaćih gostiju dolazi iz Primorsko-goranske županije, a vjerujem da je rezultat toga upravo to što se osam godina prezentiramo ovdje u Rijeci – rekao je Kolar naglasivši kako će se ove godine prezentirati preko 60 izlagača.

Na ovogodišnjoj izložbi sudjelovat će predstavnici hotela Terme Jezerčica kao jednog od najposjećenijih na zagorskom području, a bit će tu i neizostavnih neandertalaca koji promoviraju najposjećeniji zagorski muzej.

Voditeljica Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar predstavila je glazbeni program u sklopu kojeg će nastupiti tamburaški sastav Črleni lajbeki i grupa Hands & Voice, a tijekom četvrtka, na radijskim postajama slušatelji će moći osvojiti bogatu nagradu – vikend u Krapinsko-zagorskoj županiji.

-Što sve novo nudimo u Zagorju, posjetitelji će moći doznati u petak i subotu na turističkom punktu u Rijeci – rekla je Škrinjar.

Pročelnica županijskog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić kazala je kako je Krapinsko-zagorska županija poznata po svojoj prerađivačkoj industriji i poljoprivredi te kvalitetnim proizvodima.

Također, Zagorje se može pohvaliti s cijelim nizom proizvoda koji su zaštićeni na europskoj razini – meso zagorskog purana, zagorski mlinci, zagorski štrukli i zagorski bagremov med, a certificirani proizvođači predstavit će se na ovogodišnjoj izložbi u Rijeci.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović naglasio je kako je suradnja između Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Krapinsko-zagorske županije rezultirala cijelim nizom projekata.

-Ovo je jedan dio naše suradnje koji traje već osam godina, a u sklopu nje su i naši gospodarstvenici počeli intenzivnije surađivati. Ta dobra suradnja veseli i to je svakako dobro jer znači i otvaranje novih radnih mjesta – zaključio je Filipović.

Zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić istaknula je kako je upravo ova, već tradicionalna manifestacija privukla niz stanovnika Primorsko-goranske županije u Zagorje.

Zagorski štrukli, mlinci i svi proizvodi koje Zagorci predstavljaju u Rijeci se izuzetno cijene – rekla je Medarić i pozvala sve Riječane da dođu provjeriti bogatu gastronomsku i turističku ponudu, lijepu za slušanje, gledanje i kušanje.

tklopotan / www.sjever.hr
24.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.