Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Bit će ovo divan dan za španciranje, ali…uskoro kiša i osjetan pad temperature
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Bit će ovo divan dan za španciranje, ali…uskoro kiša i osjetan pad temperature

Subota je u većini krajeva bila, bez pretjerivanja, prekrasna – bilo je sunčano, a ne prevruće, idealno za boravak i aktivnosti na otvorenome.

Bit će, sudeći prema prognozama, takva i nedjelja, stoga iskoristite ovaj dan i uživajte jer pred vratima je nova promjena vremena.

Iz DHMZ-a najavljuju da će dana biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu poslijepodne uz promjenljivu naoblaku.
Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni. Duž obale u noći i ujutro do umjerena bura, danju jugozapadnjak, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak, poslijepodne u okretanju na južni vjetar i jugo.
Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na Jadranu od 20 do 25 °C. Najviša dnevna uglavnom od 30 do 35 °C.

Novi tjedan neće početi lijepo, kad je riječ o vremenu. Najavljeno je pogoršanje koje će početi odmah u ponedjeljak, kad nas na kopnu očekuje jače naoblačenje s kišom i pljuskovima.
Temperatura će ponegdje pasti i za desetak stupnjeva.

Biometeorološka prognoza za nedjelju

Uz stabilne atmosferske uvjete na području cijele zemlje zadržat će se i povoljne biometeorološke prilike pa meteoropati i kronični bolesnici neće osjećati vremenom uzrokovane tegobe. Sunčano vrijeme bit će motivirajuće za aktivnosti na otvorenom, pri čemu savjetujemo da se teži fizički poslovi ne obavljaju u najtoplijem dijelu dana te da se, uz izbjegavanje izlaganja direktnom UV zračenju, koristi i adekvatna zaštita kože.

a.kučić/sjever.hr/DHMZ
22.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.