Now Reading:
Preventivnu akciju „Nepropisno parkiranje” u Prelogu podržao i ministar Horvat
Full Article 2 minutes read

Preventivnu akciju „Nepropisno parkiranje” u Prelogu podržao i ministar Horvat

Kako je izvijestila PU međimurska, u utorak između 8 i 10 sati na području Grada Preloga, provedena je preventivna akcija „Nepropisno parkiranje” koju su svojom nazočnošću podržali i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat te pročelnik Grada Preloga Željko Poredoš.

Policijski službenici su u sklopu akcije nadzirali parkiranje vozila u Glavnoj, Čakovečkoj i Ludbreškoj ulici te ulicama Franje Glada, kralja Zvonimira i Konopljišće.

Tijekom akcije zatečeno je deset nepropisno parkiranih ili zaustavljenih vozila. Njih četiri bila su parkirana ili zaustavljena na nogostupu, a dva vozila bila su parkirana na dijelu kolnika koji je označen kao stajalište za vozila javnog prijevoza putnika. Dva vozila bila su nepropisno parkirana na udaljenosti manjoj od 15 metara ispred i iza znaka kojim je obilježeno stajalište za vozila javnog prijevoza, jedno vozilo zatečeno je na biciklističkoj stazi, a jedno ispred kolnog ulaza u zgradu.

Vozačima nepropisno parkiranih ili zaustavljenih vozila, policijski službenici ostavili su novi letak PU međimurske „Zaustavljanje i parkiranje, kada i kako?”, a letak su podijelili i ostalim vozačima koji su zatečeni uz vozilo te građanima. Na taj način nastoje apelirati na svijet vozača kako svoja vozila ne bi ostavljali na nedozvoljenim mjestima jer time ometaju protočnost prometa i ugrožavaju ostale sudionike.

U narednom razdoblju, policijski službenici PP Prelog nastavit će s obavljanjem pojačanog nadzora nepropisno parkiranih ili zaustavljenih vozila, a u slučaju utvrđivanja prekršaja poduzimat će propisane mjere i radnje.
 
Istog dana, u vremenu od 10 do 11 sati, policijski službenici obišli su i parkirališta trgovačkih centara u gradu Prelogu gdje su građanima dijelili preventivne letke „Ne ostavljajte djecu samu u vozilima” koji sadrže preporuke stručnjaka kao i kaznenu odgovornost roditelja.

Uz preventivne aktivnosti, policijski službenici su upoznali građane s uvjetima i mogućnošću prijave mladih do 19. godina na natječaj Policijske akademije za upis u program redovitog srednjoškolskog obrazovanja kojim će steći kvalifikaciju za obavljanje policijskog posla.

Naime, nakon 10 godina Policijska akademija u rujnu 2021. godine ponovno pokreće program policijskog obrazovanja kroz 3. i 4. razred srednje škole.

www.sjever.hr
18.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.