Now Reading:
Svečano otvoren vrtić Potočić Tuheljski – Župan Kolar: Svakoj sredini i svima nama kao roditeljima na prvom je mjestu briga o našoj djeci
Full Article 3 minutes read

Svečano otvoren vrtić Potočić Tuheljski – Župan Kolar: Svakoj sredini i svima nama kao roditeljima na prvom je mjestu briga o našoj djeci

U Tuhlju je u petak svečano otvoren Dječji vrtić Potočić Tuheljski, projekt vrijedan 8,6 milijuna kuna.

Projekt izgradnje dječjeg vrtića započeo je 2015. godine otkupom zemljišta i izradom projektno-tehničke dokumentacije, podsjetio je općinski načelnik Mladen Hercigonja.
-U kolovozu 2018. prijavljen je za financiranje na natječaj Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a ugovor o financiranju projekta s agencijom potpisan je u prosincu 2018. godine. Projekt je vrijedan 8,6 milijuna kuna i sufinanciran je iz Fondova Europske unije u iznosu od 6,6 milijuna kuna. Izgradnja je počela u rujnu 2019. godine, a u travnju ove godine objekt je završen te su se 10. svibnja u našem dječjem vrtiću po prvi puta mogli čuti dječji smijeh i vesela dječja igra – kazao je načelnik.

Dodao je kako je upravo to najbolja nagrada za sav trud, rad i poteškoće do kojih je dolazilo tijekom realizacije ovog projekta te zahvalio svima koji su sudjelovali u njegovoj realizaciji , kao i Zagorskoj razvojnoj agenciji na pomoći u vođenju projekta.
-Značaj ovog projekta za naš kraj je nemjerljiv i obilježit će budućnost mnogih generacija naših Tuhljanki i Tuhljana – zaključio je Hercigonja.

Ana Ricijaš, ravnateljica Dječjeg vrtića Potočić Tuheljski zahvalila je načelniku koji je, kako je kazala, imao ideju i viziju vrtića
-Jako smo ponosni na zdanje koje se savršeno uklopilo u ovaj naš krajobraz, ali nemojmo zaboraviti da srce vrtića čine djeca i da smo svi mi ovdje samo zbog djece. Hvala roditeljima koji su nam dali ogromno povjerenje i učinili nas privilegiranim da sudjelujemo u odrastanju njihovog najdragocjenijeg blaga, a to su njihova djeca – rekla je ravnateljica Ricijaš.

Tuhljankama i Tuhljanima na sjajnom je projektu.čestitao krapinsko-zagorski župan Željko Kolar:
-Svakoj sredini i svima nama kao roditeljima prva nam je briga o našoj djeci. I ako znamo da su djeca u odličnim uvjetima u vrtiću, u rukama naših odličnih, dragih teta, ako u školama stvorimo uvjete da djeca bezbrižno uče i rade, onda i mi na svojem poslu možemo dati svoj maksimum. Nema tu puno mudrosti. Razvitak svake sredine počinje zapravo od tih uvjeta. Tuhelj je dugo čekao ovakav i ovaj projekt, ali konačno je došla ekipa koja je pokazala da zna, da može te je preko europskih sredstava realizirala ovaj projekt – rekao je Kolar.

Svečanom je otvorenju vrtića nazočio i župnik Dragutin Šengula.
-Ovako lijepo djelo na ponos je našem mjestu, našem Tuhlju i sigurno da možemo reći svima da imamo vrtić, da imamo budućnost i da će ta budućnost i u našem mjestu, u našoj općini, u našoj župi živjeti i napredovati. Vjerujem da smo u tome svi zajedno uspjeli i neka to onda bude ponos i dika našem mjestu – poručio je župnik.

mčaržavec/akučić/sjever.hr
12.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.