Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA I danas vruće, ali je moguće i nevrijeme – doznajte gdje!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA I danas vruće, ali je moguće i nevrijeme – doznajte gdje!

Nastavlja se pravo ljetno vrijeme u većem dijelu Hrvatske pa će i danas biti vruće, no prognostičari su najavili i mogućnost grmljavinskog nevremena, stoga budite spremni i na tu mogućnost.

Prema najavama iz DHMZ-a, srijeda će biti pretežno sunčana i vruća. Većinom u unutrašnjosti bit će nestabilno, ponegdje uz kratkotrajnu kišu ili lokalne pljuskove i grmljavinu, češće poslijepodne, osobito u gorju. Pritom pljuskovi lokalno mogu biti izraženiji.
Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, na Jadranu zapadni i sjeverozapadni vjetar, a navečer bura.
Najniža temperatura od 15 do 20, na Jadranu od 21 do 26, a najviša dnevna uglavnom između 31 i 36 °C.

Biometeorološka prognoza za srijedu

U unutrašnjosti zemlje biometeorološke će prilike biti razmjerno povoljne. Uz moguće lokalne nestabilnosti, većinom dana bit će vedro što će pozitivno utjecati na raspoloženje većine ljudi.
Zbog umjerene do velike opasnosti od toplinskog vala na području Jadrana i u unutrašnjosti Dalmacije biometeorološke će prilike na tim područjima biti nešto nepovoljnije. Za izbjegavanje i ublažavanje tegoba izazvanih vrućinom preporučuje se redovita konzumacija dovoljne količine tekućine te pridržavanje ostalih preporuka za zaštitu od velikih vrućina dostupnih u rubrici “Upozorenja na toplinske valove” na mrežnim stranicama DHMZ-a.

a. kučić/sjever.hr/DHMZ
11.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.