Now Reading:
Ovo ljeto ostajete na kopnu? Ne brinite, Zagreb diše punim plućima i nudi bogat program
Full Article 2 minutes read

Ovo ljeto ostajete na kopnu? Ne brinite, Zagreb diše punim plućima i nudi bogat program

Glavni grad Hrvatske ljeti diše punim plućima i nudi ponešto za svakoga. Brojni festivali i događanja omogućuju zabavu svima onima koji će ovo ljeto provesti na kopnu.

Tako se i ovog kolovoza, uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba, održavaju razna događanja na njegovim ulicama, trgovima i parkovima, piše Poslovni.hr.

Uz street art projekte koji su već u tijeku, od 10. kolovoza počinje drugo izdanje „Festivala umjetničkih zastavica“. Riječ je o jedinstvenom festivalu umjetničkih zastavica iz različitih dijelova svijeta koje će se izložiti u užem centru Zagreba. Međunarodni, multimedijalni ulični festival „Cest is d’Best“ trajat će od 19. do 22. kolovoza i u to vrijeme će performeri, glazbeni, dramski, dječji, likovni i sportski događaji oživjeti gradske trgove i ulice.

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld je za Poslovni.hr istaknula kako TZGZ posebno podupire događanja na otvorenom koja uljepšavaju zagrebačku svakodnevicu. Najavila je i održavalo umjetničkog projekta „Okolo” koje se održava treću godinu zaredom i to od 20. do 30. kolovoza, a za vrijeme njegovog trajanja brojni umjetnici će svakodnevno uljepšavati skrivene zagrebačke ulice, prolaze i zakutke grada.

Od ove godine u Parku Ribnjak održava se i „Art Park” čime je Zagreb dobio novu zelenu kreativnu oazu, a uz sve to kolovoz u Zagrebu donosi i brojna druga događanja.

Cijeli popis kao i najave za jesen možete pronaći ovdje.

Foto: FB Art Park Zagreb
www.sjever.hr / poslovni.hr
06.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.