Now Reading:
MRTVI PODIJELILI VIJEĆNIKE U BEDEKOVČINI Rogan iz ZDS-a: Mislim da se ne bi trebali brinuti za mrtve nego treba brinuti za žive
Full Article 2 minutes read

MRTVI PODIJELILI VIJEĆNIKE U BEDEKOVČINI Rogan iz ZDS-a: Mislim da se ne bi trebali brinuti za mrtve nego treba brinuti za žive

Iako je većina točaka na nedavnoj sjednici Općinskog vijeća Bedekovčine prihvaćena jednoglasno, što malo čudi jer je sastav vijeća šarolik, “idila” je pukla na pitanju o mrtvima odnosno na pitanju groblja.

Naime, kod sedme točke, Prijedlog odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja groblja u Poznanovcu, došlo je do razlike u mišljenju vijećnika pa čak i onih koji su članovi iste stranke. Različito mišljenje u konačnici je dovelo i do različitog podizanja ruku u zrak. No, krenimo redom.

Jedan od najvećih protivnika gradnje groblja u Poznanovuc je ZDS-ova Brigita Rogan koja je i potpredsjednica Vijeća.

Mislim da se ne bi trebali brinuti za mrtve nego da se trebamo brinuti za žive, a mrtve treba dostojno pokopati – kazala je između ostalog Rogan kada se javila za raspravu po toj točci. Naime, ona je mišljenja da se novci, koji bi se utrošili za novo groblje, mogli puno bolje iskoristiti.

S time se nije složio član koalicije SDP-HSU Dragutin Jakuš koji je osobno mišljenja da Poznanovec i njegovi žitelji svakako zaslužuju imati svoje groblje i odmah je jasno i glasno rekao da će podržati ovu odluku.

Nakon toga u raspravu se uključio i HDZ-ov Kristijan Lončarić koji tvrdi da prema njegovim informacijama, a kaže da se kreće među mještanima Poznanovca, oni ne žele groblje. I on je mišljenja, kao i Rogan, da bi se ti novci trebali, naglasio je, iskoristiti za žive. Dodao je da bi trebalo prije svega urediti već postojeća groblja na području općine.

S njim se nije složio bivši predsjednik Vijeća u prošlom sazivu i član koalicije SDP-HSU, Željko Novosel, koji tvrdi da su se mještani Poznanovca već ranije izjasnili da žele groblje.

Kada je vidio da se tenzije dižu i da rasprava ide u krivom smjeru nju je na miran način prekinuo predsjednik Vijeća nezavisni Marko Ocvirek i dao predloženu odluku na glasanje.

Na kraju je od 11 prisutnih vijećnika 8 bilo za, 1 protiv te 2 suzdržana. Protiv je bila Rogan dok su dva suzdržana glasa stigla iz redova HDZ-a, već ranije spomenuti Lončarić te Barbara Sente. Zanimljivo je da nisu svi iz redova HDZ-a imali jedinstven stav pa je tako kandidat HDZ-a za načelnika na nedavnim izborima, Željko Odak, podržao odluku.

FOTO: Ilustracija

www.sjever.hr
29.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.