Now Reading:
Održivi turizam Zagrebačke županije: Projekt Ekomuzej Bistra oživljava kulturnu baštinu
Full Article 1 minutes read

Održivi turizam Zagrebačke županije: Projekt Ekomuzej Bistra oživljava kulturnu baštinu

Općina Bistra, Udruga Ekomuzej Bistra i Turistička zajednice Zagrebačke županije provode projekt Ekomuzej Bistra čija je svrha omogućiti održivo upravljanje cjelokupnom baštinom te potaknuti razvoj kulturnih i turističkih sadržaja bistranskog kraja.

Projekt u fokus stavlja kulturnu baštinu i priznaje njenu vrijednost, a ide u smjeru održivog suživota s lokalnim zajednicama, prirodom, kulturom i poviješću. Svrha ekomuzeja je usredotočiti se na identitet lokacije te podržati i osnažiti zajednicu koju obuhvaća u upravljanju svojom povijesnom, kulturnom i prirodnom baštinom u svakodnevnom životu.

Unatoč „eko“ prefiksu, ekomuzej je manje usmjeren na prirodu i lokalitet, a više na kulturne, sociološke, bihevioralne i povijesne komponente određene lokacije i okružja.

Projekt Ekomuzeja Bistra jedan je od primjera dobre prakse održivosti, uključivosti i kontinuiteta u kulturnoj baštini te u konačnici i razvoja održivog turizma.

Upravo je to ono što će Turistička zajednica Zagrebačke županije poticati u svom daljnjem radu i pripremi budućih projekata sufinanciranih iz fondova Europske unije u suradnji s ključnim dionicima.

www.sjever.hr / visitzagrebcounty.hr
26.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.