Now Reading:
Umjesto najavljenih 850 tisuća, covid dodatak je primilo 710 tisuća umirovljenika
Full Article 2 minutes read

Umjesto najavljenih 850 tisuća, covid dodatak je primilo 710 tisuća umirovljenika

umirovljenici

Počela je isplata covid dodatka umirovljenicima koji imaju inozemnu mirovinu ili tek nešto inozemnog staža, ali ne primaju nikakvu mirovinu iz inozemstva, prenosi Moj Posao.

U drugom krugu isplate uključeni su i oni umirovljenici koji su tijekom prve isplate bili u procesu ostvarivanja prava na mirovinu, a kojima je pravo na isplatu mirovine priznato 31. ožujka 2021. godine ili ranije i koji su zatečeni u isplati 15. lipnja 2021. godine.

Prva isplata izvršena je još krajem travnja i to za korisnike hrvatske mirovine bez inozemnog staža.

Razlika između ove dvije skupine jest u tomu što su umirovljenici s inozemnim stažem imali dva mjeseca da HZMO-u dostave dokaz o visini inozemne mirovine ili izjavu da ne primaju nikakav iznos inozemne mirovine, iako imaju nešto staža.

U travnju je covid dodatak isplaćen za 652.341 korisnika mirovine čija mirovina ne prelazi 4.000 kuna. Krenula je isplata za preostali dio umirovljenika, ali njih je tek 57.468. Ukupno se radi o 709.809 umirovljenika, a Vlada i umirovljeničke udruge su u travnju poručili da je covid dodatak osiguran za 850 tisuća umirovljenika.

HZMO ostaje pri već ranije izrečenom da je kontinuirano informirao javnost o potrebi dostave dokaza o statusu inozemne mirovine i to sredstvima javnog priopćavanja, svim dostupnim komunikacijskim alatima i kanalima, od medijskih objava i osiguranja gostovanja predstavnika HZMO-a i radijskim i TV emisijama. Navode kako su sve informacije redovito objavljene na njihovim stranicama i društvenim mrežama, a građani su se u svim poslovnim jedinicama HZMO-a diljem Hrvatske mogli informirati osobno, telefonom ili putem e-pošte.

www.sjever.hr/moj-posao.net.hr
19.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.