Now Reading:
Nova pravila: Nigdje bez covid-potvrde! Božinović objavio nova pravila!
Full Article 2 minutes read

Nova pravila: Nigdje bez covid-potvrde! Božinović objavio nova pravila!

Na današnjoj sjednici Užeg kabineta sastali su se članovi Vlade, a nakon sjednice ministar unutarnjih poslova Davor Božinović dao je izjavi o covid-potvrdama, bez kojih, čini se, nećemo moći funkcionirati.

– Svi koji imaju te potvrde moći će bez ikakvih ograničenja doći i ulaziti u Republiku Hrvatsku. Svi oni koji potvrde nemaju, morat će predočiti negativan ne stariji od 48 sati, potvrdu o preboljenju koronavirusa ili da su cijepljeni. Novost je da i osobe iz trećih zemalja više ne moraju imati poseban razlog za dolazak u Hrvatsku – rekao je Božinović za Dnevnik.hr, a prenosi Poslovni.hr.

– Što se tiče upotrebe digitalnih potvrda na nacionalnoj razini, njihova će se uporaba odnositi na klubove, koncerte, manifestacije i druga događanja koja se odnose na više okupljanje više od 100 ljudi – istaknuo je.

– Imamo i dodatnu novinu, a to je da sva testna mjesta u Hrvatskoj, osim toga što će testirati, moći će izdavati i COVID digitalne potvrde. Moći će ih izdavati HZZO- i sve njegove podružnice, na stranicama e-Građani, i kada dođete na testiranje da tih 15 minuta koliko se čeka možete dobiti potvrdu. To će se omogućiti i za strane državljane. Svatko može doći u posjed digitalne COVID potvrde – otkrio je Božinović.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

www.sjever.hr/poslovni.hr
30.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.