Now Reading:
Korona u Podravini jenjava – slijedi ljetna organizacija cijepljenja i cijepljenje školaraca! Ljubić: ”Nema mjesta opuštanju!”
Full Article 3 minutes read

Korona u Podravini jenjava – slijedi ljetna organizacija cijepljenja i cijepljenje školaraca! Ljubić: ”Nema mjesta opuštanju!”

U Koprivničko-križevačkoj županiji, kao i u ostatku Hrvatske, epidemiološka slika sve je bolja, u protekla 24 sata nema pozitivnih slučajeva, a ozdravile su 2 osobe, na bolničkom liječenju su 3 pacijenta pa je trenutno je aktivno 9 korona slučajeva, a procijepljenost građana doseže 40 posto.

Načelnik stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić zadovoljan trenutnim stanjem, upozorio je da nema mjesta opuštanju kako bi imali mirno ljeto. Između ostalog je izvijestio javnost o ljetnoj organizaciji cijepljenja i uzorkovanja PCR testovima.

– Kao što znate mi smo županija koja ima najviše punktova za cijepljenje i procijepili smo dosta velik broj naših sugrađana. Ovog trenutka nema velikog interesa i prijava sugrađana za cijepljenje tako da smo odlučili u nedjelju, 27. lipnja, napraviti javni poziv za sve sugrađane koji se žele cijepiti bez najave. Pokušat ćemo da kao i ostali punktovi, ide brzo i protočno. Nadam se da će se naši sugrađani koji se žele cijepiti odazvati – najavio je Ljubić dodavši da će ukoliko se pokaže interes takve punktove otvoriti i u Đurđevcu i Križevcima.

Cijepljenje neće izostati ni tijekom ljeta, punktovi za cijepljenje bez najave bit će aktivni, a detaljan raspored za ljetni period bit će objavljen 1. srpnja. Drive-in u Koprivnici i dalje će raditi od ponedjeljka do subote dok će punktovi u Križevcima i Đurđevcu ukinuti zbog malog broja pacijenata s tog područja. Ovakva ljetna organizacija, izvještava Ljubić, podložna je promjenama sukladno epidemiološkoj situaciji.

Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, na početku je istaknula kako je od početka pandemije u Podravini evidentirano 8 172 korona slučaja, a 216 osoba je umrlo.

33 693 osobe cijepljene su prvom dozom, a s drugom dozom, odnosno s Johnsonom koji se primjenjuje u jednoj dozi, cijepljeno je 22 808 osoba, što je 56 501 iskorištena dozu cjepiva. Želja nam je da udio bude i znatno veći od ovoga – rekla je Vadla i dodala kako će se u Koprivnici danas cijepiti 1 650 osoba.

Veliki punktovi slijede nam u subotu u Koprivnici i u Križevcima za cijepljenje drugom dozom, 30. lipnja u Đurđevcu, a zadnji veliki punkt za oko 1 800 osoba 03. srpnja – dodala je kako će se u nedjelju zainteresirani građani cijepiti Pfizerom, a kako je zbog specifičnosti održavanja punkta ovakvog tipa potrebna i složenija organizacija. Istaknula je kako cjepiva ima dovoljno!

– Pozivamo sve sugrađane da nam se pridruže na punktu 27. lipnja, u nedjelju od 08 sati do 13 sati u Sportskoj dvorani u Koprivnici. Obzirom da ne znamo točan broj odaziva, potrebna nam je drugačija organizacija pa molim sve građane da se prilikom dolaska na punkt strpe. Bilo bi nam drago da je što veći odaziv, a s obzirom na taj odaziv, vidjet ćemo hoćemo li ponovno organizirati procjepljivanja sličnog tipa ili će javni poziv biti dovoljan – kazala je Vadla i naglasila da je vrlo važno da sugrađani znaju da cijepljenje nije prepreka za odlazak na ljetovanje, budući da se druga doze može primiti diljem Republike Hrvatske.

Na kraju, Vadla je uputila apel građanima da se pridruže punktovima i odazovu na cijepljenje kako bi se postigao kolektivni imunitet te najavila kako će se djeca od 12 godina pa na više cijepiti u Zavodu za javno zdravstvo od 28. lipnja do 02. srpnja.

www.sjever.hr
23.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.