Now Reading:
FOTO Upoznajte Zagyland – novi turistički biser Zagorja! Kolar: Ovo je sjajna dodatna ponuda našem turizmu
Full Article 3 minutes read

FOTO Upoznajte Zagyland – novi turistički biser Zagorja! Kolar: Ovo je sjajna dodatna ponuda našem turizmu

Konjščina, ali i cijelo Zagorje, od petka su bogatiji za novi turistički sadržaj – izletište Zagyland.

Riječ je o projektu tvrtke Leorah, hotelu koji ima šest smještajnih jedinica, dvokrevetnih soba i zajedno s jednim apartmanom može primiti 20 do 25 gostiju. Tu su i restoran i kafić koji će raditi 365 dana godišnje i za vanjske, a ne samo za hotelske. goste

Sve to, ali i još mnogo više očekuje vas u Zagylandu, a što još nudi ovo atraktivno izletište, pitali smo vlasnika i investitora Darija Markulina.
-Unutar kompleksa je i mali wellness centar koji sadrži saunu, jacuzzi i bazen. Kad je riječ o sportskom dijelu ove priče, radimo i na implementaciji malog dječjeg igrališta, nogometnog terena s umjetnom travom veličine 600 kvadrata, a imamo i pet sjenica koje će se moći koristiti za razne proslave poput dječjih rođendana. Nabavili smo i pet quad vozila, radit ćemo vođene ture do naše prekrasne planine Ivančice i upoznavati ljude koji nisu iz ovoga kraja sa svim ljepotama istočnog Zagorja – rekao je Markulin.

Od ideje do realizacije projekta Zagyland prošle su tri godine, a od samog je početka s ovom idejom bio upoznat i župan Željko Kolar.
-Gospodin Markulin je bio vrlo odlučan da to izgradi, iako je imao dosta problema u pronalaženju banke koja će ga financijski pratiti u ovom projektu, no bio je apsolutno siguran od prvog trenutka da će projekt zaživjeti – otkrio je župan koji je, zajedno s načelnicom Općine Konjščina Anitom Krok otvorio izletište.

-Oduševljen sam konceptom, kvalitetom izvedbe i fantastičnom ponudom i siguran sam da će ovaj objekt živjeti punim plućima. Ovo je sjajna dodatna ponuda turizmu Krapinsko-zagorske županije, pogotovo istočnom dijelu jer takvog objekta dosad na ovom području nismo imali – rekao je župan dodavši da je vidljivo da se ovdje vodila briga o svakom detalju koji je pomno promišljan .
-Uvjeren sam da će se o Zagylandu još puno toga dobrog čuti – zaključio je župan.

Projektom je oduševljena i načelnica Krok koja je istaknula kako joj je drago što je upravo Općina Konjščina mjesto u kojem se otvara ovakav turistički biser.
-Čestitam ljudima koji su imali petlju upustiti se u ovakav projekt bez ičije potpore, ali to ne znači da neće imati potporu Općine Konjščine u daljnjoj strategiji i razvijanju turističke ponude za cijelu općinu, ali i šire. Naša je općina put prema hodočašću u Mariji Bistrici i ovakav objekt bio nam je prijeko potreban – rekla je načelnica podsjetivši da je Dario Markulin svojevremeno iz Konjščine otišao u Zagreb, ali sada se vratio u svoj kraj.
-Veseli i dobrodošla je činjenica da se mladi ljudi sa svojim obiteljima vraćaju na svoju rodnu grudu. Pozdravljam ovakve ideje i projekte i nadam se da će ih u budućnosti biti još više jer njihov razvoj pridonosi razvoju cijele općine i poboljšanju kvalitete života u Konjščini – istaknula je Krok.

Na kraju još samo informacija da će Zagyland svoja vrata gostima otvoriti u subotu ujutro u 7 sati, a dok sami ne odete i ne pogledate što sve nudi, uživajte u fotogaleriji naše Marte Čaržavec.

a.kučić/sjever.hr
18.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.