Now Reading:
Move Week u Murskom Središću – rekreativne igre djece vrtićke dobi i kružni trening
Full Article 2 minutes read

Move Week u Murskom Središću – rekreativne igre djece vrtićke dobi i kružni trening

Tjelesna aktivnost za djecu predškolske dobi jedan je od važnih poticaja  njegova rasta i razvoja. Stoga su u sklopu Move Weeka u srijedu 02. lipnja održane rekreativne igre djece predškolske dobi u koje su se zbog epidemioloških mjera uključile po jedna skupina iz DV „Pahuljica“ i DV „Maslačak“ iz Murskog Središća i to u različitim terminima.

Nakon razgovora o važnosti tjelesne aktivnosti i zagrijavanja, djeca su sudjelovala u četiri igre; vođenje lopte nogom, skok-kolut naprijed, pogodi krug i sakupi što više krugova. U igrama djeca su uživala te isprobavala svoje sposobnosti i spretnost u istima. U toku igara u djeci se probudio navijački duh koji se mogao čuti duž šetnice.

Održan je i kružni trening na terenima Street workout sprava na šetnici.

Treningu su prisustvovale članice Muraken gym-a i USR “Sport za sve” Mursko Središće. Kružni trening je trening gdje se točno određenim redoslijedom izvodi više različitih vježbi bez dužih pauza. Uz prethodno zagrijavanje odrađen je trening od 9 stanica po 3 kruga.  Osim sto su se sudionice dobro oznojile, uživale su u prirodi koja ih je okruživala.

www.sjever.hr/mursko-sredisce.hr 07.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.