Now Reading:
Novi župan Anđelko Stričak službeno stupio na dužnost: Veselim se suradnji sa svima, pa tako i s novim varaždinskim gradonačelnikom Nevenom Bosiljem!
Full Article 3 minutes read

Novi župan Anđelko Stričak službeno stupio na dužnost: Veselim se suradnji sa svima, pa tako i s novim varaždinskim gradonačelnikom Nevenom Bosiljem!

U petak je u Varaždinskoj županiji održana primopredaja izvršnih ovlasti. Dosadašnji župan Radimir Čačić novoizabranom županu Anđelku Stričaku predao je ključeve Varaždinske županije čime je Stričak službeno stupio na dužnost.

Radimir Čačić je novom županu Anđelku Stričaku predstavio projekte na kojima je Županija radila proteklih četiri godine rekavši kako prije četiri godine kada je on preuzimao vlast nije bilo ničega.

Nigdje nije bilo nikog, ne samo da nije bilo nikoga, nije bilo ni ničega. Dakle, ja kad sam došao u Županiju dobio sam par papirića gdje je nešto pisalo. Pisalo je ono što je moglo pisati, tih par projekata vrijednih 4 milijuna – rekao je Čačić dodavši kako idući tjedan počinju radovi na uređenju regionalnih centara kompetentnosti u Dvorcu Opeki i Medicinskoj školi.

-Sve su to veliki projekti, siguran sam da će ekipa koju preuzima novi župan, svoj posao i dalje odrađivati vrhunski. To je ekipa vrlo kvalitetnih ljudi, stalno s vrhunskim stručnim angažmanom, a rezultat je ponekad dobar, a ponekad loš. Trener je ključan, očekujem, vjerujem i nadam se, u interesu svih nas, da ćemo rezultat koji smo ostvarili u protekle četiri godine, koji nitko ne osporava, i dalje imati. Nitko to ne može osporiti jer je to službeni izvještaj Ministarstva financija, četiri godine zaredom smo najuspješnija županija u Hrvatskoj, nadam se da ćemo takvi biti i dalje – kazao je Čačić naglasivši kako novom županu stoji na raspolaganju za bilo kakvu pomoć te kako vjeruje u njegov rezultat.

Novi župan Anđelko Stričak istaknuo je kako je upravljanje Varaždinskom županijom velika odgovornost i izazov.

-U proteklih devet godina, kao predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije, a potom i šest godina kao saborski zastupnik, obišao sam doslovno svaki kutak Varaždinske županije, razgovarali smo sa svima, čuli potrebe naših građana i pokušali u suradnji s koalicijskim partnerima u proteklom mandatu na svim razinama, od lokalne, županijske do državne, to riješiti – rekao je Stričak.

Naglasio je kako će, zajedno sa svojim timom, dati sve od sebe da uspješno vodi županiju.

-Na izbore smo izašli s jednim ambicioznim, ali ostvarivim programom te s timom, odnosno kandidatima za koje sam siguran da te programe mogu provesti. Radi se o nizu investicija u zdravstvu, školstvu, cestovnoj infrastrukturi, zaštiti okoliša, programom za sve naše građane, udruge građana, jer smatramo da ako građani nešto vole, ako to njeguju, ako su se voljni okupljati oko određenih tema, da to treba cijeniti i u tome im treba pomoći. Svakako ćemo voditi brigu o sigurnosti naših građana jer su vremena izazovna – kazao je Stričak dodavši kako su vodili jednu dostojanstvenu i afirmativnu kampanju čiji je rezultat izborna pobjeda.

-Temeljem tog povjerenja birača i preuzimanja odgovornosti za Varaždinsku županiju, najavljujem da idući tjedan od ponedjeljka krećem s razgovorima sa svim predsjednicima političkih stranaka, odnosno opcija čiji su vijećnici osvojili mandate u budućem sazivu Županijske skupštine. Razgovarat ćemo o skupštinskoj većini, formiranju radnih tijela i naravno o prioritetima – izjavio je Stričak još jednom zahvalivši biračima na ukazanom povjerenju.

Osvrnuo se i na aktualnu situaciju rekavši kako u varaždinskom HDZ-u ne postoji nitko tko bi imao namjeru rušiti Andreja Plenkovića, dapače, na prošlogodišnjim unutarstranačkim izborima, Plenković je upravo na području Varaždinske županije dobio preko 90 posto podrške članova.

Naglasio je kako je kao saborski zastupnik odlično surađivao sa svim načelnicima i gradonačelnicima bez obzira na njihovo političko opredjeljenje s čime planira nastaviti.

-Veselim se suradnji sa svim gradonačelnicima i načelnicima, a tako i s gradonačelnikom Varaždina Bosiljem – zaključio je Stričak.

tklopotan / www.sjever.hr
04.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.