Now Reading:
U Zagorju evidentan pad novooboljelih od koronavirusa, Petek: Sve su brojke u padu!
Full Article 3 minutes read

U Zagorju evidentan pad novooboljelih od koronavirusa, Petek: Sve su brojke u padu!

Stožer Krapinsko-zagorske županije danas je na press konferenciji izvijestio o aktualnom stanju korona virusa. Prema evidenciji u Zagorju su 3 novooboljele osobe, a oporavilo se ukupno 27 osoba.

– Danas imamo dobre vijesti. Sve brojke su u padu. Aktivnih slučajeva je 128, u samoizolaciji 206 osoba. Jako dobra vijest je da broj novooboljelih na 100.000 stanovnika u proteklih sedam dana iznosi 37, prošli petak je bilo 110, a prije dva tjedna 163. Dakle, radi se o velikom padu – izvijestila je zamjenica načelnika Stožera Jasna Petek i dodala kako pada i broj hospitaliziranih.

– U OB Zabok i bolnici hrvatskih veterana imamo 21 pozitivnog pacijenta, među kojima je pet na respiratoru. Prije dva tjedna na bolničkom je liječenju bilo 57 osoba, a prošli tjedan 32. Prosječno smo u proteklom tjednu imali 27 hospitaliziranih pacijenata, dok je taj prosjek prije tjedan iznosio 44. Na svu sreću, u proteklom tjednu nismo imali preminulih osoba, dok ih je tjedan prije bilo 9 – izvijestila je Petek i podsjetila na nove mjere što ne znači da se i građani i dalje moraju ponašati odgovorno!

Željka Žnidarić, ispred bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice u kojoj se s današnjim danom zatvara covid odjel!

U ovom trećem, odnosno našem drugom valu otvorenog covid odjela u bolnici prošlo je kroz odjel ukupno 55 pacijenata, 29 žena i 26 muškaraca. Od tih 55 pacijenata jedna osoba je preminula, a svi ostali su otpušteni kući. Sljedeći tjedan imamo pražnjenje, čišćenje, i pripremanje odjela za prijem pacijenta na ortopedsku rehabilitaciju tako da očekujemo da će u narednom periodu poraditi malo na listama čekanja za ortopedsku rehabilitaciju koja se u ovom periodu i onog prvog otvaranja covid odjela i ovog sad produžila tako da će to sad biti prioritet. Sva ostala radilišta u bolnici rade po novom normalnom uz pridržavanje epidemioloških mjera u zatvorenom prostoru, a sva radilišta rade u trenutno punom opsegu – poručila je Žnidarić koja je na pitanje o dužini liste čekanja za ortopediju rekla kako se radi o periodu od 10 mjeseci.

U školama Krapinsko-zagorske županije ukupno je 15 zaraženih učenika, od čega je 11 u osnovnim i 4 u srednjim školama. Samo je jedan djelatnik škola zaražen, a jedan je u samoizolaciji, što su odlični rezultati i razlog da svi učenici osnovnih i srednjih škola do kraja školske godine idu po modelu A.

www.sjever.hr
28.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.