Now Reading:
GRAĐANI OPREZ – Medo i dalje luta po Zagorju. Po noći posjetio privatno dvorište kod Đurmanca
Full Article 2 minutes read

GRAĐANI OPREZ – Medo i dalje luta po Zagorju. Po noći posjetio privatno dvorište kod Đurmanca

Medo i dalje luta sjevernim dijelom Krapinsko-zagorske županije. Prema FB profilu Policija zaustavlja krapinsko-zagorska medo se trenutno nalazi negdje oko Đurmanca. Naime, na tom su profilu objavljene fotografije medinih otisaka.

UPOZORENJE ZA GRAĐANE LUKOVČAKA – Đurmanec. Po noći nas je posjetio medvjed u privat dvorištu pa budite na oprezu… – stoji u kratkoj objavi.

Inače, već početkom svibnja mediji su pisali da se oko Đurmanca pojavio medvjed.

– Neslužbene informacije Štajerskog tjednika kažu da je navodno još jednog medvjeda udario automobil u hrvatskom Đurmancu, južno od Maclja. Ranjena životinja još nije pronađena te je vrlo opasna za ljude, upozorile su vlasti u Sloveniji. Medvjedi su se zadnjih tjedana pojavili u krajevima gdje inače nisu bili i gdje ljudi na njih nisu naviknuli – pisao je početkom svibnja jedan nacionalni portal.

Odgovor na informacije da medo luta po Zagorju potražili smo kod predsjednika Lovačkog saveza Krapinsko-zagorske županije, Ivice Halapira.

– Medvjed je bio trknut. Saznanja dolaze od ljudi, mještana, kažu da vide tragove. Kontaktirali smo Ministarstvo, a oni postupaju na način da kažu da to nije autohtona divljač. On je došao najvjerojatnije iz Slovenije i mi nemamo pravo postupanja ukoliko on ne napravi nikakvu štetu ljudima, stoci i slično. Mislimo da su to tri medvjeda iz Slovenije, inače bi bio viđen da je došao preko Kalnika, Ivanščice, Strahinjčice do nas – kazao je Halapir ističući da priča može promijeniti smjer:

-Ako bi se medvjed nastanio, imao podmladak, onda su to druge procedure – zaključio je prvi čovjek zagorskih lovaca.

www.sjever.hr 25.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.