Now Reading:
Vremenska prognoza vjerojatno vam se neće svidjeti, ali što je tu je
Full Article 2 minutes read

Vremenska prognoza vjerojatno vam se neće svidjeti, ali što je tu je

Srećom, mnogi su u Hrvatskoj jučer prošli bez kiše, pa su barem donekle, unatoč ponegdje vrlo jakom vjetru, ipak mogli slobodan dan provesti na otvorenom. Nedjelja to nekima neće omogućiti!

Iz DHMZ-a, naime, najavljuju da će danas u većini krajeva biti promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja. Uglavnom na sjevernom Jadranu i zapadnim krajevima unutrašnjosti mjestimice kiša ili poneki pljusak s grmljavinom. U Dalmaciji i na istoku najviše sunčana vremena.
Umjeren jugozapadni vjetar okretat će na sjeverni. Na Jadranu umjereno do jako jugo u slabljenju, navečer na sjevernom dijelu u okretanju na buru.
Najniža jutarnja temperatura zraka od 9 do 13, na Jadranu između 12 i 16, a najviša dnevna uglavnom od 18 do 23 °C.

Novi će nam tjedan donijeti još kiše, ali o tome više pročitajte na našem portalu sutra.

Biometeorološka prognoza za nedjelju

Biometeorološke prilike će uz vedrije i stabilnije vrijeme biti najpovoljnije na istoku zemlje te u središnjoj Hrvatskoj. Na području sjevernog Jadrana, Like i Gorskog kotara, zbog naoblake i mogućnosti kiše, a na području južnog Jadrana zbog izraženog južnog vjetra, biometeorološki utjecaj će biti nešto nepovoljniji. Stoga osjetljiviji meteoropati i kronični bolesnici mogu osjećati povremene tegobe.

ak/sjever.hr/DHMZ
23.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.