Now Reading:
Podravka kao odgovor na zahtjeve tržišta kreće u digitalnu transformaciju i modernizaciju zgrade
Full Article 2 minutes read

Podravka kao odgovor na zahtjeve tržišta kreće u digitalnu transformaciju i modernizaciju zgrade

Optimizacijom logistike Podravka počinje izrađivati projekt investicije u novi logističko-distributivni centar. Tako planira optimizirati ukupne logističke operacije, piše Lider.

Nadzorni odbor Podravke dao je suglasnost Upravi kompanije za pokretanje investicijskog ciklusa koji će se provoditi u nekoliko faza. Između ostalog u planu je pokretanjem optimizacije logistike izraditi projekt investicije u novi logističko-distributivni centar.

Optimizacijom ukupnih logističkih operacija unaprijedit će se učinkovitost Grupe Podravka i pridonijeti podizanju konkurentnosti poslovanja.
Za odobren investicijski ciklus Nadzorni odbor Podravke daje suglasnost za informatičku i energetsku rekonstrukciju, kao i modernizaciju poslovne zgrade u Koprivnici radi unaprjeđenja energetske učinkovitosti, korporativne i informacijske sigurnosti sustava te stvaranja odgovarajućih uvjeta za rad koji će potpuno zadovoljavati propisane zakonske norme te odgovarati novim zahtjevima u vremenu nakon pandemije uzrokovane koronavirusom.

Osim spomenutih značajnih projekata, Grupu očekuje još nekoliko velikih projekata kojima se nastoji tehničko-tehnološki modernizirati i digitalno transformirati kompaniju te je dovesti na optimalnu razinu razvijenosti kako bi imali adekvatan odgovor na sve veće zahtjeve mnogih tržišta na kojima posluje.

U prvome ovogodišnjem kvartalu prihodi od prodaje očekivano su bili 12 posto niži nego u istome lanjskom razdoblju, koje je bilo obilježeno gomilanjem zaliha kupaca. No usprkos tome ostvarena neto dobit bila je istodobno 15,6 posto veća te je iznosila 105 milijuna kuna.

www.sjever.hr/lider.hr
22.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.