Now Reading:
Predsjednik Milanović posjetio tvrtku Šestan-Busch – vlasnik mu otkrio dvije ekskluzive
Full Article 2 minutes read

Predsjednik Milanović posjetio tvrtku Šestan-Busch – vlasnik mu otkrio dvije ekskluzive

Predsjednik Zoran Milanović u srijedu je posjetio Međimurje. Prilikom svog posjeta obišao je međimursku tvrtku sa sjedištem u Prelogu Šestan-Busch koja proizvodi specijaliziranu opremu za vojsku i policiju. Predsjednika je dočekao vlasnik tvrtke Alojzije Šestan i upoznao ga s njihovim poslovanjem koje će se, kako je ekskluzivno najavio, proširiti na Francusku i Nizozemsku.

Tvrtka Šestan-Busch zapošljava 71 djelatnika, a prošle godine je ostvarila oko 78 milijuna kuna prihoda. Tvrtka se može pohvaliti i s iznadprosječnim plaćama. Naime, prosječna bruto plaća iznosi 15 500 kuna, dok prosječna neto plaća iznosi 8 800 kuna, a kako je naglasio vlasnik, u planu je i daljnji rast plaća.

-Izuzetno smo počašćeni da nas je posjetio predsjednik Milanović koji je ipak vrhovni zapovjednik oružanih snaga, a mi radimo opremu za vojsku i policiju. Pokazali smo mu kompletnu proizvodnju, kako radimo i on je impresioniran. S ponosom sam mu rekao da je došao u najbolju firmu takve proizvodnje na svijetu – naglasio je Šestan i dodao kako trenutno rade za mađarsku vojsku te predsjedniku ekskluzivno otkrio kako šire poslovanje i na Francusku i Nizozemsku.

-Već radimo za francusku policiju, a sada smo tamo dogovorili proširenje suradnje. Radit ćemo za specijalnu policiju i proizvesti 11 tisuća kaciga u tri godine. U Nizozemskoj smo dobili pilot program od tisuću kaciga, a ako to zadovoljimo, dogovorit ćemo veću proizvodnju – rekao je Šestan.

Poduzeće Šestan-Busch je do sada razvilo preko 35 tipova kaciga te proizvelo preko 2,5 milijuna kaciga. Osim toga, trenutno razvijaju multifunkcionalnu kacigu za domovinsku sigurnost i podomasku koja će biti dostupna i vojsci i policiji i domovinskoj sigurnosti.

www.sjever.hr
19.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.