Now Reading:
Kulturnom centru Klanjec odobren program Knjiga u pokretu
Full Article 3 minutes read

Kulturnom centru Klanjec odobren program Knjiga u pokretu

Ministarstvo kulture i medija RH u okviru natječaja za dodjelu potpora programima koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj odobrilo je Kulturnom centru Klanjec sufinanciranje programa Knjiga u pokretu u iznosu od 20.000,00 kn. 

Program koji je u Godini čitanja prijavio Kulturni centar Klanjec jedan je od 79 programa koje je stručno povjerenstvo odabralo između 417 prijava na natječaj, a pri tome se vodilo računa o kvaliteti, izvornosti i inovativnost predloženog programa čije aktivnosti doprinose poticanju čitanja i razvoju čitalačkih kompetencija, stvaranju angažirane čitateljske publike koja će sudjelovati u umjetničkim i kulturnim događanjima u formalnom i neformalnom okruženju te stvaranju nove čitateljske publike.

U okviru programa Knjiga u pokretu Kulturni centar Klanjec planira od lipnja do studenog ove godine realizirati cijeli niz aktivnosti i to u suradnji s OŠ Antuna Mihanovića, Udrugom Kućni kolektiv, HZKD-om i Gradskom knjižnicom Pregrada. Stalnu, ali i novu čitateljsku publiku očekuju tako radionice kreativnog pisanja “Biram pero i/ili blog – Vodič za sanjare” s Nenom Lončar, višestruko nagrađivanom spisateljicom, čitateljski susreti “Mali čitaju velikima, veliki čitaju malima” s ciljem stvaranja čitateljskih klubova kako bi se ovaj program poticanja čitanja nastavio i u idućim godinama.

Uz jednostavnije digitalne alate suradnici Dunja Bovan i Jerko Marčić s učenicima matične i područne klanječke škole snimat će video uratke o omiljenim knjigama uz glumu i animaciju, a u planu je i razvoj edukativne digitalne igre “Sa Zgubidanom ne gubi dan, trči i čitaj” koja će na zanimljiv način i na autentičnim klanječkim lokacijama približiti budućim igračima književna djela Antuna Mihanovića, Augusta Šenoe, Matka Peića i drugih koji su pisali u Klanjcu i o Klanjcu. 

Mjesto održavanja aktivnosti bit će prilagođeno epidemiološkim mjerama te će se svakako nastojati koristiti lijepo vrijeme idućih mjeseci i prostori na otvorenom.

www.sjever.hr/klanjec.hr 19.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.