Now Reading:
POREČ Započinje Europsko prvenstvo u karateu – Međimurka Lucija Lesjak jedna od natjecateljica: Ovo je za mene velika čast i odgovornost!
Full Article 2 minutes read

POREČ Započinje Europsko prvenstvo u karateu – Međimurka Lucija Lesjak jedna od natjecateljica: Ovo je za mene velika čast i odgovornost!

U srijedu u Poreču započinje najveći europski turnir u karateu – Europsko prvenstvo za seniore.

S obzirom se 2019. godine prvenstvo nije moglo održati zbog pandemije korona virusa, stotinu prvoklasnih karatista nadaju se uspjehu na najvećem europskom natjecanju. To je slučaj i s Lucijom Lesjak, 21-godišnjom studenticom Medicinskog fakulteta u Zagrebu koja predvodi uspješnu generaciju hrvatskih sportskih zvijezda u usponu. Sve što danas zna o karateu, Lucija je naučila u Karate klubu Međimurje iz Nedelišća.

-Od ovog natjecanja očekujem puno dobrog karatea, dobre emocije i osjećaj iščekivanja prije same borbe. Naravno, nadam se da će moja država osvojiti medalje i stvarno se nadam da ćemo se u Poreču i zabaviti – rekla je Lesjak uoči početka turnira.

Lucija je jedna od najprosperitetnijih hrvatskih karatistica i aktualna svjetska prvakinja ispod 21 godine u kategoriji +68 kg te osvajačica brončane medalje na posljednjem Europskom prvenstvu ispod 21 godine u kategoriji +68 kg, a sada, ova Čakovčanka ima priliku predstavljati svoju državu na najvećoj svjetskoj pozornici.

-Natjecanje na Europskom prvenstvu u vlastitoj zemlji za mene predstavlja veliku čast i odgovornost. Još je i bolje zbog činjenice da je to prvi put da sudjelujem na Europskom prvenstvu za seniore – dodala je Lesjak.

Na prvenstvu će se natjecati preko 500 sportaša iz 47 država, a ovo je posljednja prilika da se sportaši poretkom kvalificiraju na Olimpijske igre.

-Ovo natjecanje je velika stvar za hrvatski karate, posebno usred situacije s korona virusom. Hrvatski Karate Savez preuzeo je veliku odgovornost kao domaćin ovog prvenstva i sigurna sam da će napraviti sve u njihovoj moći kako bi turnir prošao glatko. Ovo je velika stvar za Hrvatsku i mislim da će promovirati naš sport na najbolji mogući način – kazala je Lesjak.

Lisjak, koja dolazi iz loze karatista, počela je trenirati s 5 godina prateći očeve stope te time demonstrirajući kako se karate može prenositi s generacije na generaciju.

-Moj prvi trener bio je moj otac. Kad sam imala 5 godina, krenula sam s njim u teretanu i od tada nastavila trenirati karate – rekla je Lesjak.

Europsko prvenstvo održat će se u Poreču od 19. do 23. svibnja, a moći ćete ga pratiti uživo putem Youtube kanala Svjetske karate federacije.

www.sjever.hr / whf.net
18.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.