Now Reading:
KOLAR: HDZ-ovi ministri ovih su dana obećavali projekte vrijedne 100-tine milijuna kuna. Očekujem da ih realiziraju……
Full Article 5 minutes read

KOLAR: HDZ-ovi ministri ovih su dana obećavali projekte vrijedne 100-tine milijuna kuna. Očekujem da ih realiziraju……

Kolar je kao glavne karakteristike dosadašnjeg vodstva, što će se, kazao je, pretočiti i u naredne četiri godine, istaknuo pošten rad u kontinuitetu i transparentan rad kroz komunikaciju s ljudima, ali i uz provedene projekte i program za budućnost koji vrlo precizno opisuje strateške projekte u sljedećih nekoliko godina.

– Zahvaljujem svojim Zagorkama i Zagorcima na ogromnom povjerenju koje su pokazali meni i kolegici Jasni Petek, ali i našoj listi SDP-a, HSS-a i HSU-a po treći put zaredom. To je ogromna odgovornost koju smo spremni preuzeti na sebe – istaknuo je na konferenciji za novinare, održanoj u ponedjeljak u Krapini, dosadašnji i budući župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji je u prvom krugu lokalnih izbora u nedjelju uvjerljivo pobijedio i osvojio novi mandat na čelu Županije.

Kolar je kao glavne karakteristike dosadašnjeg vodstva, što će se, kazao je, pretočiti i u naredne godine, istaknuo pošten rad u kontinuitetu i transparentan rad kroz komunikaciju s ljudima, ali i uz provedene projekte i program za budućnost koji vrlo precizno opisuje strateške projekte u sljedećih nekoliko godina.

– Nadam se da se u Županijskoj skupštini rasprava neće svesti na politiziranje nego da ćemo imati konstruktivnu oporbu koju ćemo vrlo rado saslušati, a svaki njihov konstruktivan prijedlog i prihvatiti. Veseli me da su ministri koji su bili u kampanji ovih 14 dana već sad obećali preko 400 milijuna kuna investicija na području Krapinsko-zagorske županije koje smo pripremili ja i moj tim, no oni su ih obećali nekim drugima, a s obzirom da su to projekti svih stanovnika Krapinsko-zagorske županije, uvjeren sam da ćemo ih realizirati – naglasio je Kolar.

Već sam danas pripremio osam dopisa prema osam ministara koji su posjetili našu županiju u vrijeme kampanje, da im dostavim svu potrebnu dokumentaciju koju jedino ja imam, za sve te projekte koje su oni podržali. Pozvao sam ih odmah danas u Krapinsko-zagorsku županiju na radni sastanak, kako bi mogli dogovoriti daljnje korake i što prije krenuti u realizaciju tih projekata. Na te sastanke zvat ću i sve one koji su već primljeni jer želim da svatko da svoj doprinos u realizaciji tih projekata koji su za sve ljude ove županije, a ne samo za neke – kazao je Kolar, još jednom zahvalivši svima na podršci.

– Vjerujem da ćemo svi zajedno nastaviti raditi za dobrobit Zagorja i da idemo u pravom smjeru jer nama je Zagorje uvijek na prvom mjestu – zaključio je Kolar.

Oduševljenje izbornim rezultatom nije krila ni Jasna Petek, dosadašnja i buduća zamjenica župana.

Ova uvjerljiva pobjeda daje nam za pravo misliti i ide u prilog činjenici da je sve ono što smo radili proteklih osam godina bilo dobro i kvalitetno za našu županiju, da naša vizija razvoja županije ide upravo u onom smjeru u kojem smatra i misli većina naših stanovnika – kazala je Petek dodavši da joj je posebno drago što su u koaliciji sa SDP-om partneri iz HSS-a i HSU-a s kojima su u proteklim mandatima konstruktivno i vrijedno surađivali na svim područjima.

Nadam se i očekujem kvalitetan i konstruktivan rad u Županijskoj skupštini jer upravo takav rad je jamac donošenja kvalitetnih odluka koje će imati posljedice na bolji život svih nas u županiji – rekla je Petek naglasivši da će se i u novom mandatu zalagati za kvalitetno obrazovanje i zdravstvenu uslugu te da će biti gorljiva zagovornica svih ranjivih skupina.

Povjerenik HSS-a za Krapinsko-zagorsku županiju Dražen Čvek uime svoje stranke zahvalio je partnerima iz SDP-a i HSU-a što su uvažili HSS kao svog ravnopravnog partnera.

– Zadovoljan sam rezultatima na regionalnoj i lokalnoj razini gdje smo uspjeli zadržati svoj klub vijećnika u Skupštini te isto tako obraniti mjesto načelnika u općini Hrašćina. Ono što je sada pred nama jest u sljedeća dva tjedna politički korektno odraditi posao u onim našim sredinama gdje ova koalicija ima svoje kandidate, a nisu uspjeli pobijediti u prvom krugu te nakon toga svi zajedno prionuti na ozbiljan posao – rekao je Čvek.

Predsjednik HSU-a Josip Kovačić čestitao je novom/starom županu Kolaru i njegovoj zamjenici Petek na osvojenim izborima.

HSU ni u jednom momentu nije sumnjala na ovakav ishod. Za mene bi pravo iznenađenje bilo da se situacija drugačije odvila. Na predstavljanjima smo govorili o problemima i njih ćemo nastojati riješiti. Jako sam zadovoljan, a na nama svima je da krenemo u nove zadatke -poručio je Kovačić.

Siniša Hajdaš Dončić, predsjednik Županijskog odbora SDP -a zahvalio je koalicijskim partnerima za aktivan angažman u kampanji za Županijsku skupštinu i za župana.

Ostvarili smo izvrstan rezultat. Pobjeda u prvom krugu, većina u Županijskoj skupštini, a ono što me posebno veseli je, osim što je većina naših kandidata i kandidatkinja zadržala upravljačke pozicije koje su imale u gradovima i općinama, da su neki naši kandidati bili tik do pobjede. Vodimo u Kraljevcu na Sutli, Krapinskim Toplicama, Stubičkim Toplicama i imamo dobre šanse i u Konjščini – kazao je.

Pozvavši birače da izađu i na drugi krug izbora te da podrže SDP-ove kandidate, Hajdaš Dončić je istaknuo da je riječ o političkim i društvenim čimbenicima koji će zagorske gradove i općine učiniti otvorenim, transparentnim i ugodnim mjestom za život, rad i odmor.

– Posebna čestitka Željku Kolaru za izvrsnu pobjedu u prvom krugu. Bravo Željko, to je najvažnije – zaključio je Hajdaš Dončić.

www.sjever.hr
17.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.