Now Reading:
Plenković: „Još smo jednom evocirali uspomene na djela velikog hrvatskog državnika, utemeljitelja HDZ-a”
Full Article 4 minutes read

Plenković: „Još smo jednom evocirali uspomene na djela velikog hrvatskog državnika, utemeljitelja HDZ-a”

plenkovic

U povodu 99. obljetnice rođenja prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice predvođeno predsjednikom Andrejem Plenkovićem u petak je položilo vijenac i zapalilo svijeće ispred rodne kuće dr. Tuđmana u Velikom Trgovišću.

Ovdje smo u ime HDZ-a, vodstva, naših kolega u Krapinsko-zagorskoj županiji, naših utemeljitelja i naših kolega iz zagrebačkog HDZ-a došli odati počast prvom hrvatskom predsjedniku i prvom predsjedniku i utemeljitelju HDZ-a dr. Franji Tuđmanu. Želimo na njegov 99. rođendan još jednom evocirati uspomene na djela ovog velikog hrvatskoga državnika, čovjeka koji je predvodio put Hrvatske prema samostalnosti, prema neovisnosti, zajedno s hrvatskim narodom i hrvatskim braniteljima, obrane u Domovinskom ratu, međunarodnog priznanja, izgradnje hrvatske demokracije, slobode i institucija – rekao je Plenković.

Predsjednik HDZ-a dodao je da stranka i 32 godine nakon njenoga osnivanja svoju političku platformu i program i dalje temelji na postulatima koje je dr. Tuđman tada zacrtao, a to su domoljublje, državotvornost, narodnjaštvo i demokršćanstvo i iznad svega interes hrvatskoga naroda u domovini i diljem svijeta.

Drago mi je da možemo danas, u četvrtom desetljeću hrvatske demokracije i dalje broditi onim putem i onim temeljnim načelima koje je upravo dr. Tuđman postavio za HDZ. Stoga mu i danas, ove godine po prvi put bez našega dojučerašnjega prijatelja i kolege, saborskoga zastupnika profesora Mire Tuđmana, odajemo počast na njegov 99. rođendan – rekao je Plenković te dodao da utemeljitelji HDZ-a za iduću godinu najavljuju veliki skup povodom 100. obljetnice rođenja dr. Franje Tuđmana.

Uz Plenkovića, u Velikom Trgovišću počast dr. Tuđmanu odali su ministar branitelja Tomo Medved, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Mario Kapulica, glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić,
predsjednik Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta Srećko Prusina te brojni članovi stranke iz Krapinsko-zagorske županije. Među njima su bili kandidat HDZ-a za krapinsko-zagorskog župana Ernest Svažić i kandidatkinja za njegovu zamjenicu Ana Kruhak te saborski zastupnik Žarko Tušek.

www.sjever.hr 14.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.