Now Reading:
U Međimurju korona pozitivno tek 23,8 posto stanovništva! Posavec: Možemo govoriti o trendu smanjenja korona pozitivnih osoba!
Full Article 2 minutes read

U Međimurju korona pozitivno tek 23,8 posto stanovništva! Posavec: Možemo govoriti o trendu smanjenja korona pozitivnih osoba!

U protekla 24 sata u ZZJZ Međimurske županije odrađeno je 327 uzoraka PCR metodom od čega imamo evidentiranih 54 pozitivna slučajeva, što je 23,8 posto.

Ako gledamo brojke od tjedan dana ranije, imali smo 65 pozitivnih na isti broj testiranja što znači da možemo govoriti o nekom trendu smanjenja. Također imali smo prije tjedan dana 565 aktivnih slučajeva, dok je s današnjim danom broj aktivnih slučajeva 475 – izvijestio je župan Međimurske županije, Matija Posavec i dodao kako će se dosadašnjom dinamikom cijepljenja u narednih 10 dana cijepiti 50 posto stanovništva starije od 18 godina.

Zamjenik ravnatelja Županijske bolnice Čakovec, Igor Šegović istaknuo je kako se u ŽB Čakove trenutno nalazi 80 pacijenata oboljelih od korone.

– U proteklih 24 sata, imali smo 6 prijema i 8 otpusta pacijenata oboljelih od korone. Nažalost, moram reći da su 2 osobe preminule. Radi se o osobama 1950. i 1953. s drugim komorbiditetima. Želim reći da Županijska bolnica Čakovec i dalje pruža maksimalnu skrb kako oboljelima od covid-19 bolesti tako i drugim pacijentima koji trebaju naše usluge, a boluju od drugih bolesti osim korone – poručio je Šegović, uz apel građanima da se cijepe!

mčaržavec/www.sjever.hr
13.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.