Now Reading:
Reformisti: Ne vidi se spremnost konkretnom otporu korupciji od drugih kandidata već se drže fige u džepu. Čeka se poslijeizborna trgovina!
Full Article 4 minutes read

Reformisti: Ne vidi se spremnost konkretnom otporu korupciji od drugih kandidata već se drže fige u džepu. Čeka se poslijeizborna trgovina!

Na današnjoj konferenciji za medije koja je održana na Franjevačkom trgu javnosti su se obratile nezavisne kandidatkinje za gradonačelnicu Varaždina, Zdravka Grđan i kandidatkinja za zamjenicu, Mirjana Kolarek Karakaš.

– Kako se približavamo danu izbora, tako smo sve više izloženi neprimjerenom javnom komuniciranju i manipulacijama od strane aktualne Čehokove vlasti i njegovih partnera – poručuju Reformisti.

– Izašla sam pred vas kao kandidatkinja za gradonačelnicu Varaždina – puna energije i spremnosti da promijenimo naš Grad na bolje: čistog obraza, čistih ruku uz vašu podršku, podršku Reformista i moje zamjenice dr. Kolarek Karakaš. Prvi smo izašli s konkretnim izbornim programom, najjačim socijalnim mjerama za djecu, škole, mlade i umirovljenike i s konkretnim razvojnim programom. Jedini smo potpisali Deklaraciju o nultoj toleranciji na korupciju i pozvali sve kandidate za gradonačelnike i članove gradskih vijeća da potpišu istu i obvežu se da nakon izbora neće ni na koji način podržavati ili surađivati s ljudima s optuženičke klupe i njihovim sljedbenicima – rekla je Zdravka Grđan.

Međutim, kako je naglasila Grđan, nitko je nije supotpisao iako su svi pozvani.

– Ne vidi se spremnost konkretnom otporu korupciji od drugih kandidata već se drže fige u džepu. Čeka se poslijeizborna trgovina. Isti scenarij imali smo i nakon prošlih izbora. Vodeći kandidati iz redova SDP-a i HNS-a odmah su pretrčali kod Čehoka zbog radnih mjesta i direktorskih pozicija. Odluke i riječi HDZ-ovog predsjednika Gradskog vijeća Damira Habijana s izborne noći 2017. kako je dosta i da se sada skidaju rukavice te kako se neće surađivati s Čehokom – vidjeli smo kako je završilo. Zajedno su vladali gradom 4 godine, a sada se kao ne slažu i ne podržavaju – kažu.

Najveći cirkus i parodiju svjedočimo iz sata u sat novim medijskim i glumačkim igrokazima od strane podpredsjednika gradskog vijeća Davora Patafte. On vrlo vješto čini sve da bi dobio na vidljivosti, javno se ismijao iz svakoga, čak i iz svog najvećeg prijatelja Čehoka. Davor Patafta kroz svoje predstave dokazuje da ne poštuje nikoga i ništa te i dalje nastoji biti poluga podrške Čehoku u gradskom vijeću, jer u pitanju su milijunski poslovi. Ne zaboravimo da njegova obitelj vodi protiv Grada milijunske sudske sporove, a on mu želi biti na čelu. Njegov jedini cilj je preliti javni novac u privatni đep – poručuju Reformisti.

– Činjenice su vrlo jasne: kandidati za gradonačelnika s optuženičke klupe Čehok i Patafta grad vode u još veće nevolje i probleme, bez ikakvih rješenja kao i HDZ koji ih podržava i podržavat će ih. Vidimo da korupcije i privatni interesi ne mogu grad voditi ka razvoju i boljitku. Antikorupcijsku deklaraciju nitko nije potpisao osim nas i nažalost vrlo skoro ćemo gledati tko će pretrčavati u redove bloka Čehok- Patafta da li će to biti HDZ ili netko treći vidjeti ćemo nakon izbora – naglasila je Grđan.

– Pozivam sve građanke i građane našeg Varaždina, da ne budu slijepi pored zdravih očiju i zdrave pameti. Kaže se kako je netko lekcija, netko greška, a netko samo izgubljeno vrijeme. Mi smo imali previše lekcija, previše grešaka koje preskupo plaćamo, a vremena više za gubiti nemamo. Zato vas molim da izađete na izbore u nedjelju 16.05. i napravite promjenu, vrijeme je za novi početak jer dosta je laži, manipulacija, pustih filozofskih priča – završila je svoje izlaganje Grđan.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnice Mirjana Kolarek Karakaš naglasila je kako su kroz program najviše obuhvaćene najranjivije skupine građana, djeca i umirovljenici.

Naš program najjači je socijalni program od svih ponuđenih, 10.000 kuna za svako novorođeno i 1.000 kuna za svakog umirovljenika čija mirovina iznosi manje od 4.000 kuna. Iako se nekima to čine pusta obećanja, uz stručno vođenje i pravilnu raspodjelu proračunskih sredstava sve je moguće. I ja Vas ovim putem pozivam da izađete na izbore i da zajedno učinimo Varaždin ugodnijim i kvalitetnijim mjestom za život – završila je Kolarek Karakaš.

Na konferenciji za medije prisutni su bili i predsjednik Gradske organizacije Reformista Varaždin i zamjenik župana Robert Vugrin, potpredsjednika Gradske organizacije i gradski vijećnik Darko Detelj i predsjednik Interesnog odbora umirovljenika i predsjednik Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Vladimir Kozjak.

www.sjever.hr
13.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.