Now Reading:
CRODEMOSKOP Evo s kakvim rejtinzima stranke ulaze u posljednji tjedan kampanje
Full Article 2 minutes read

CRODEMOSKOP Evo s kakvim rejtinzima stranke ulaze u posljednji tjedan kampanje

Kako je sve što se događalo u travnju utjecalo na rejting stranaka i političara imali smo priliku doznati u RTL-ovom Dnevniku u kojem je ekskluzivno objavljen novi CRO Demoskop.

Poredak je manje-više isti, a unatoč specifičnosti lokalnih izbora i iz ovih se rezultata mogu iščitati trendovi.
HDZ je i dalje prvi izbor s potporom od 26,7 posto. Iako uz blaži pad rejtinga, 26,8 posto imali su prije mjesec dana, vladajuća je stranka zadržala značajnu prednost pred SDP-om koji, vidimo, bira svaki peti građanin (19,6 posto). Podsjećamo, u travnju je SDP imao podršku od 19,3 posto. Treću poziciju, uz nešto veću potporu u odnosu na mjesec prije (8,2 posto), zadržala je platforma MOŽEMO! (9,1 posto), piše RTL.

Blizu su im obje desne oporbene opcije. Domovinski pokret, uz rast rejtinga, bira 8,2 posto građana, u odnosu na 7,9 posto prošli mjesec, a Most, uz pad, nešto iznad 7 posto (7,1). Prije mjesec dana imali su podršku od 7,6 posto. Svi ostali daleko su ispod toga. HSS ima manje od 2 posto (1,6 posto), a isti rejting ima stranka preminulog gradonačelnika Bandića. Slijedi IDS (1,3 posto), pa HNS (1,2 posto)…

Istraživanje je za RTL ekskluzivno provela agencija Promocija plus na uzorku od 1300 ispitanika od 3. do 6. svibnja. Standardna greška uzorka je +/- 2, 7 posto, uz razinu pouzdanosti od 95 posto.

Sve ostale informacije o najnovijem istraživanju pronaći ćete OVDJE

www.sjever.hr/RTL

09.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.