Now Reading:
Vikend na otvorenom? Preporučujemo – iskoristite ga dobro jer stiže novo pogoršanje vremena!
Full Article 2 minutes read

Vikend na otvorenom? Preporučujemo – iskoristite ga dobro jer stiže novo pogoršanje vremena!

Ovaj nam vikend, bar prema najavama prognostičara, donosi lijepo, pravo proljetno vrijeme, kakvo i treba biti u posljednjoj trećini travnja.
Iskoristite sunce i ugodnu temperaturu za uživanciju na otvorenom jer je novo pogoršanje pred vratima!

Hrvatska danas

Danas će, prema najavama DHMZ-a, biti pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. Ujutro na istoku i u gorju uz više oblaka mjestimice može pasti malo kiše. Oblačnije će biti u Dalmaciji, uglavnom na krajnjem jugu uz malo kiše ili pokoji lokalni pljusak.
Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu će zapuhati umjerena bura, podno Velebita i jaka, lokalno s olujnim udarima, a na jugu zemlje jugo.
Najniža temperatura zraka većinom od 1 do 7, na Jadranu od 8 do 13, a najviša između 15 i 20 °C.

Izgledi vremena

Za vikend će prevladavati sunčano, u unutrašnjosti u nedjelju uz povremeno umjerenu naoblaku i tek koji stupanj nižu temperaturu od današnje.
U ponedjeljak postupan porast naoblake, a popodne i osobito navečer mjestimična kiša.
Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu u noći i ujutro slaba do umjerena bura, a danju sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, u ponedjeljak će zapuhati jugo. Jutra na kopnu razmjerno svježa, a danju posvuda ugodno toplo.
U ponedjeljak na kopnu niža dnevna temperatura.

Biometeorološka prognoza za petak

Biometeorološke prilike će u većem dijelu zemlje biti razmjerno povoljne. Uz stabilizaciju atmosfere, više sunčanih razdoblja, okretanje vjetra na sjeverni smjer, mnogi će meteoropati osjetiti poboljšanje općeg stanja. Manje tegobe mogu osjećati još uvijek meteoropati na krajnjem jugu zemlje, pretežno u prvom dijelu dana.

a.kučić/sjever.hr/DHMZ
23.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.