Now Reading:
Općina Bedekovčina i Hrvatske vode ulažu 2,5 milijuna kuna u sanaciju klizišta u Magdalenićevoj ulici
Full Article 2 minutes read

Općina Bedekovčina i Hrvatske vode ulažu 2,5 milijuna kuna u sanaciju klizišta u Magdalenićevoj ulici

U Općini Bedekovčina konačno se kreće sa sanacijom velikog klizišta nakon što su u utorak u Krapini potpis na ugovor stavili načelnik Općine Darko Ban i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković. Radi se o iznosu od 2,5 milijuna kuna od čega Hrvatske vode osiguravaju 1,5 milijuna kuna a sama općina milijun kuna.

Nakon potpisivanja ugovora Ban je naglasio da je Općina već ranije pripremila svu potrebnu dokumentaciju odnosno da je napravila sve kako bi se ovaj projekt mogao realizirati te pojasnio važnost sanacije klizišta.

-Riječ je o Magdalenićevoj ulici i ta je ulica važna u Bedekovčini za prilaz našim grobljima, prilaz našoj crkvi, Sv. Barbari. Krećemo sa prvom fazom radova gdje saniramo tri dionice klizišta – pojasnio je Ban dodajući da se radi o velikom iznosu za koji se čekalo već gotovo tri godine.

-Čekali smo dosta dugo vremena, imamo građevinsku dozvolu više od tri godine. Općina je na vrijeme napravila sve potrebne predradnje. Pripremili smo kompletnu dokumentaciju, sve smo imali spremno i čekali smo prvi natječaj. Izašao je natječaj za klizišta, imamo tri klizišta i ovim novcima ćemo sanirati ta tri klizišta na spomenutoj dionici – zaključio je Ban.

Sredstava za klizišta na području Općine Bedekovčina dio su iznosa koji će Hrvatske vode ove godine utrošiti na području Krapinsko-zagorske županije za tu namjenu. Riječ je o 28 ugovora, a ukupni planirani iznosi za sanaciju klizišta u 2021. godini su 24 milijuna kuna. Hrvatske su vode osigurale ukupno 16 milijuna kuna od čega je gotovo 14 milijuna kuna za nerazvrstane ceste na području jedinice lokalne samouprave, a 2 milijuna kuna za županijske ceste odnosno ŽUC i Krapinsko-zagorsku županiju.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković pojasnio je kako se odnos sufinanciranja između Hrvatskih voda i korisnika temelji na indeksu razvijenosti.

-Siromašnije općine plaćaju manje, a one koje su boljeg stanja, nešto više. Prosječan iznos sufinanciranja na području Krapinsko – zagorske županije iznosi 60 posto od strane Hrvatskih voda – rekao je direktor Đuroković.

www.sjever.hr
21.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.