Now Reading:
U posljednje četiri godine 366 milijuna kuna investicija u Varaždinskim Toplicama
Full Article 3 minutes read

U posljednje četiri godine 366 milijuna kuna investicija u Varaždinskim Toplicama

U četverogodišnjem mandatu gradonačelnice Dragice Ratković u Varaždinske Toplice stiglo je 366 milijuna kuna investicija.

Ako se gleda prema broju stanovnika i površini, moglo bi se reći da su Varaždinske Toplice jedno od najvećih gradilišta u Hrvatskoj. Investicije vrijedne ukupno 366 milijuna kuna, ako se podijele po danima, to je 250 tisuća kuna na dnevnoj bazi ili po glavi stanovnika preko 57 tisuća kuna ulaganja.

Uspješno je dovršen projekt energetske obnove najvećeg smještajnog objekta u Varaždinskim Toplicama, bivšeg hotelskog kompleksa Minerva koja je izgrađena 1981. godine. Ogroman zahvat odvijao se na više od 30.000 kvadrata, a uloženo je gotovo 100 milijuna kuna. Također, krenulo se u izgradnju Spinalnog centra od značaja za cijelu Hrvatsku. Važnost tog projekta prepoznala je i Vlada RH, kao i Europska unija. Vrijednost ovog ulaganja je 112 milijuna kuna.

Očuvanje okoliša jedan je od prioritetnih zadataka ove gradske uprave. Povodom Dana Grada otvoreno je reciklažno dvorište, projekt vrijedan 2,9 milijuna kuna, a sufinanciran sredstvima EU te kroz program Ministarstva regionalnog razvoja, dok je 750 tisuća kuna osigurao Grad Varaždinske Toplice.

– No, najveći projekt po pitanju očuvanja okoliša je „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Varaždinske Toplice“ koji obuhvaća područje grada Varaždinske Toplice te naselja Tuhovec, Lukačevec Toplički, Svibovec i Jalševec Svibovečki. Krajem lipnja taj projekt bi trebao završiti. Tu se ne staje jer ponovno u suradnji s Hrvatskim vodama i Varkomom radimo novu aglomeraciju Leskovec-Slanje. Krajem godine trebali bi se završiti i radovi na uređaju za pročišćavanje otpadnih voda. Time bi zaokružili cjelinu po pitanju zaštite okoliša, osiguralo bi se ekološko stanje potoka i podzemnih voda te kvaliteta termalnih izvora koji su na tom području na dubini od nekoliko metara. Želimo imati čistu Bednju u kojoj smo se nekad kupali – naglasila je gradonačelnica Dragica Ratković.

Prošla i ova godina izazovne su za gospodarstvo. I gradskoj upravi Varaždinskih Toplica od izuzetne važnosti je da ljudi sačuvaju svoja radna mjesta, da ne zatvaraju svoje obrte i tvrtke. Odlučili su pomoći i ugostiteljima koji su u izuzetno teškoj situaciji zbog zatvaranja uzrokovanih epidemijom koronavirusa.

www.sjever.hr 16.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.