Now Reading:
Ban o tekućim i nadolazećim projektima u Bedekovčini, nedavno završena i sanacija klizišta vrijedna 1,3 milijuna kuna!
Full Article 2 minutes read

Ban o tekućim i nadolazećim projektima u Bedekovčini, nedavno završena i sanacija klizišta vrijedna 1,3 milijuna kuna!

Općina Bedekovčina, na čelu s načelnikom Darkom Banom, protekle je godina realizirala projekt sanacije klizišta na groblju Orehovica i na nerazvrstanoj cesti uz groblje. Ukupna vrijednost radova sanacije iznosila je 1.300.000,00 kuna, od čega su Hrvatske vode sufinancirale 660.000,00 kuna.

Projekt je bio prijavljen sukladno Planu upravljanja vodama za 2020. godinu, a ispunjenju uvjeta za prijavu prethodilo je uspješno rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na groblju čime je Općina Bedekovčina upisana kao vlasnik cijelog groblja Orehovica. Ovo je zaista značajan projekt što potvrđuje i visina investicije od 1,3 milijuna kuna.

– Želio bih napomenuti i nekoliko projekata koji nisu kapitalni, ali smatram da su vrlo važni za poboljšanje kvalitete življenja mještana: započeo je postupak izrade Urbanističkog plana uređenja centra Bedekovčine te Urbanističkog plana uređenja groblja Poznanovec, završili smo postupak legalizacije Vatrogasnog doma Kebel, Društvenog doma Židovinjak te Sportskog doma Tondach, prema Ministarstvu državne imovine, odnosno Ministarstvu prostornog uređenja graditeljstva i državne imovine sukladno odredbama Zakona o upravljanju državnom imovinom upućen je zahtjev za upis prava vlasništva nad nogometnim igralištem u Poznanovcu – izvijestio je Ban.

Općina Bedekovčina trenutno provodi i izradu Plana razvoja Općine Bedekovčina te Strategiju razvoja turizma Općine.

www.sjever.hr
16.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.