Now Reading:
Produženi vikend donosi promjenu vremena – uvod u snažno zahlađenje!
Full Article 2 minutes read

Produženi vikend donosi promjenu vremena – uvod u snažno zahlađenje!

Ako su prognoze za današnji i nekoliko narednih dana točne, ne piše nam se dobro! Naime, promjena vremena donosi pad temperature, kišu, ali i snijeg!

Hrvatska danas

Prema najavama iz DHMZ-a, danas pijepodne bit će umjereno i pretežno oblačno, u većini krajeva s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, dok je u najvišem gorju moguće i malo snijega. Sredinom dana u središnjim predjelima i na sjevernom Jadranu prestanak oborine i djelomično razvedravanje, a do kraja dana i u većini ostalih područja.
Zapuhat će umjeren i na udare jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Slavoniji i Baranji sjeverozapadni, a na Jadranu jaka bura, lokalno s olujnim udarima. Još će na jugu zemlje prijepodne puhati umjereno jugo.
Najniža temperatura zraka od 3 do 8, na Jadranu od 9 do 13 °C. Najviša dnevna između 8 i 14, na Jadranu od 14 do 17 °C.

Izgledi vremena

Na kopnu u nedjelju djelomice sunčano ponegdje uz mogućnost za malo kiše.
U ponedjeljak pretežno sunčano uz umjeren jugozapadnjak.
U utorak oblačno s kišom, u gorju i snijegom, a snijega može biti i u nizinama.

Na Jadranu u nedjelju i ponedjeljak pretežno sunčano. U utorak promjenljivo mjestimice s kišom, a na sjevernom Jadranu može biti i snijega nošenog burom. U nedjelju će puhati umjerena i jaka bura koja će krajem dana oslabjeti, u ponedjeljak umjereno jugo, a u utorak na sjevernom dijelu jaka i olujna bura.

Temperatura sutra i prekosutra od 11 do 14, ali u utorak nas očekuje pravo zahlađenje i dnevni maksimalac na sjeveru zemlje vjerojatno neće prelaziti 3 Celzijeva stupnja.

Biometeorološka prognoza za subotu

Biometeorološke prilike će zbog brzog premještanja frontalnog poremećaja preko naših krajeva prijepodne biti nepovoljne. Kod meteoropata se, nakon slabijeg sna, mogu javiti bolovi na mjestima ranijih ozljeda, glavobolja i slabija koncentracija. Pojačane tegobe mogu osjećati reumatičari i srčani bolesnici. S odmicanjem frontalnog poremećaja, nepovoljan će utjecaj slabiti, što će se najprije osjetiti u sjevernim kopnenim predjelima i na sjevernom Jadranu, a prema kraju dana i u ostatku zemlje. Zbog zahlađenja je potrebno prilagoditi odjeću temperaturnim uvjetima.

a.kučić/sjever.hr/dhmz

03.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.