Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Iskoristite lijepo vrijeme, pred vratima je nova promjena
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Iskoristite lijepo vrijeme, pred vratima je nova promjena

Na radost mnogih, konačno je stiglo pravo proljeće – dani su lijepi, sunčani i topli i naš je savjet da ih što bolje i što više iskoristite za boravak na otvorenom.

Naravno da će lijepih dana ovoga proljeća biti još, ali želimo vas pripremiti na novu promjenu vremena koja se mnogima neće svidjeti.

Hrvatska danas

Prema najavama iz DHMZ-a, na Jadranu će danas biti pretežno sunčano. U unutrašnjosti povremeno umjerena, u Slavoniji prolazno i povećana naoblaka.
Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu ujutro mjestimice umjerena, pod Velebitom i jaka bura, sredinom dana i poslijepodne zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenome sjeverozapadnjak.
Najniža jutarnja temperatura između 3 i 8, na Jadranu od 9 do 14 °C. Najviša dnevna uglavnom između 19 i 24 °C.

Izgledi vremena

Sutra i prekosutra bit će iznadprosječno toplo i većinom sunčano. Na kopnu povremeno umjerena naoblaka, u petak i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom.
U subotu jače naoblačenje s kišom, a na Jadranu su mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom.
U petak će na Jadranu zapuhati umjereno jugo, a u subotu na kopnu sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Od subote svježije, osobito na kopnu, pa bi temperatura u sjevernom dijelu Hrvatske mogla pasti na svega 11 stupnjeva u najtoplijem dijelu dana.

Biometeorološka prognoza za srijedu

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti razmjerno povoljne. Zbog utjecaja prostrane anticiklone, vrijeme će posvuda biti stabilno i podržavat će dobro raspoloženje i primjerenu radnu koncentraciju. Tegobe uzrokovane vremenom ne bi trebali osjećati ni kronični bolesnici. Zbog razlika u jutarnjim i dnevnim temperaturama zraka savjetujemo slojevito odijevanje.

www.sjever.hr

31.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.