Now Reading:
Čak 500 uskrsnih paketa varaždinskim umirovljenicima – Čehok: „I na ovaj način umirovljenicima smo učinili Uskrs veselijim”
Full Article 2 minutes read

Čak 500 uskrsnih paketa varaždinskim umirovljenicima – Čehok: „I na ovaj način umirovljenicima smo učinili Uskrs veselijim”

Brojnim članovima Udruge umirovljenika Grada Varaždina blagdanski će stol ove godine biti bogatiji i obilniji, zahvaljujući uskrsnim paketima koje su za njih osigurali Grad i donatori.

Za razliku od prošle godine, ove je godine 200 paketa više, što je razveselilo i Viktora Mrzlečkog, predsjednika Udruge.

-Prošle je godine bio 300 paketa, ali sam gradonačelnika zamolio da poveća broj paketa, da obuhvatimo, odnosno razveselimo što više potrebitih umirovljenika u ovoj krizi. Paketi će biti ravnomjerno raspoređeni po svim našim podružnicama, a dijelit će se po koeficijentu, što znači da će ih doista dobiti oni kojima su najpotrebniji – rekao je Mrzlečki.

Gradonačelnik Ivan Čehok rekao je da su u razgovoru s članovima Udruge došli do spoznaje da brojni umirovljenici ove godine zbog lockdowna neće moći van, pa neće moći sami nabavljati namirnice za Uskrs.
-Sad umirovljenici koji su teže pokretni ili ne izlaze van zbog zdravstvenih razloga neće morati brinuti, dobit će i oni te pakete. Ovo je, inače, najbolja organizacija u Varaždinu. S njima imati suradnji je odlično. U svakom trenutku točno znate socijalni status pojedinog člana, njegove potrebe, ima li nekoga da mu donese. Oni doista vode brigu o svakom svojem članu, pa i Grad onda jednako tako vodi brigu o svakom umirovljeniku koji član Udruge. Uz uskrsnice koje smo podijelili svima onima koji imaju do 2.000 kuna mirovinu te svim osobama s invaliditetom i nezaposlenima s posebnim potrebama na burzi, vjerujem da smo svim umirovljenicima koji su u težem socijalnom stanju učinili Uskrs bar malo veselijim – poručio je varaždinski gradonačelnik kojem su se u podjeli paketa pridružili njegovi zamjenici Sandra Malenica i Zlatan Avar te upraviteljica Zaklade solidarnosti Grada Varaždina, Darinka Hajduk Vučić.

a.kučić/sjevert.hr

30.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.