Now Reading:
Matija Posavec osnovao novu stranku: „Želim snažno Međimurje i utjecajni hrvatski sjever”
Full Article 2 minutes read

Matija Posavec osnovao novu stranku: „Želim snažno Međimurje i utjecajni hrvatski sjever”

Matija Posavec, aktualni župan Međimurske županije, od listopada prošle godine kada je izašao iz HNS-a, funkciju obnaša kao nestranački župan.

No ono što se nagađalo, o čemu se pričalo, sada se i dogodilo – Posavec je osnovao novu stranku imena „Matija Posavec – Nezavisna lista” te otvorio internetsku stranicu i putem videa obratio se građanima:

-Drage građanke i građani Međimurja, poštovani građani Republike Hrvatske, prije nekoliko dana i formalno je završena procedura osnivanja nove političke stranke. Odlučio sam se na taj politički korak kako bi zajedno čuvali, promicali i baštinili vrijednosti našeg Međimurja, ali i iskoristili potencijale naše zemlje koja može i treba biti moderna, uređena država Europske unije na temeljima koje stvaramo i živimo u Međimurju.

U godinama koje su iza nas, naše Međimurje doista se može pohvaliti brojnim rezultatima u gotovo svim segmentima koji obuhvaćaju naš život. Razvoj gospodarstva kroz snažno korištenje europskih fondova, stvaranje kvalitetne infrastrukture u zdravstvenoj zaštiti naših stanovnika, bolje obrazovanje, visoko razvijena o čuvanju naše povijesti, naše baštine, tradicije i autohtonosti te promocija kroz turizam, ali najvažnije od svega, ulaganje u ljude, u pojedince. U kvalitetu njihovog rada, marljivosti i napretka koji jedino ljudi svojim radom i omogućuju.

U obnašanju funkcije župana Međimurske županije od prvog dana postavio sam sustav u kojem se javna infrastruktura gradi sredstvima EU fondova, a prihod proračuna koji se puni iz vaših poreza vraća građanima kroz razvojne programe i projekte te razne vrste potpora – ističe, između ostalog Posavec koji poručuje da podršku koju je uvijek imao želi uokviriti u savez s građanima.

a.kučić/sjever.hr

25.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.