Now Reading:
Jucijevom timu za Krapinu pridružuje se i poznati krapinski stomatolog Kristijan Novački – kandidat za zamjenika gradonačelnika
Full Article 5 minutes read

Jucijevom timu za Krapinu pridružuje se i poznati krapinski stomatolog Kristijan Novački – kandidat za zamjenika gradonačelnika

Timu Adalberta Turnera Jucija, nezavisnog kandidata za gradonačelnika Krapine danas se priključio i Kristijan Novački, poznati krapinski stomatolog, te uz podršku građana koji žele promjene u Krapini kreću po pobjedu na lokalnim izborima.

U samom uvodu, Zoran Čavužić, krapinski gradski vijećnik GLAS-a, stranke koja uz Laburiste i Zelenu alternativu Orah podržava kandidaturu nezavisnog dvojca kratko je predstavio Kristijana Novačkog, dr.dent.med. koji se uključio u Jucijev tim jer želi da Krapina napokon krene naprijed, da postane moderan i transparentan grad kojim ćemo se svi ponositi i u kojeg će mlade obitelji htjeti doći živjeti, a ne da svakodnevno odlaze.

Zoran Čavužić je također istaknuo činjenicu kako za Kristijana vrijedi ona stara poslovica: „Ne pada jabuka daleko od stabla“ jer svima je dobro poznato kako je njegov otac Stjepan Novački bio gradonačelnik Grada Krapine. Bilo je to jedno kratko, ali izrazito uspješno razdoblje u povijesti grada. Stoga smo uvjereni da će i Kristijan nastaviti njegovim stopama.

Prisutnim medijima obratio se i sam kandidat za gradonačelnika Krapine, Adalbert Turner Juci:

– Kada sam u prosincu prošle godine, na sam Dan grada Krapine, krenuo u kampanju za gradonačelnika Krapine istaknuo sam da očekujem podršku svih koji smatraju da je Krapini potrebna promjena. Od tada obilazim krapinska naselja, komuniciram s našim sugrađanima i detektiram sve glavne probleme koji ih muče pa bih iskoristio priliku da pozovem sve građane da mi se jave sa svojim prijedlozima. Naišao sam na veliku podršku i sada zaista mogu reći da postajemo tim za promjene na bolje u našem gradu. To što mi se priključio Kristijan samo je još jedan dokaz koliko je ova priča ozbiljna od samog početka.

– Izrada našeg programa je u završnoj fazi, te će uskoro biti predstavljen zajedno s ostatkom tima, listom koja će biti pobjednička, na čelu sa mnom i s Kristijanom, koja će preuzeti odgovornost za vođenje grada nakon 16. svibnja ove godine – rekao je Juci i ukratko podsjetio na glavne točke iz njegovog programa:

– Želimo povećati sudjelovanje građana u donošenju odluka, informirati ih o proračunu i o tome na što i kako se troši te direktnije i učestalije komunicirati s građanima. Pitanje stanovanja i stanogradnje velik je problem u gradu, posebno za mlade obitelji. Novih stanova jednostavno nema i mladi zbog toga često stanove kupuju i iznajmljuju negdje drugdje i napuštaju Krapinu. Krenuti ćemo u izgradnju POS stanova te značajno smanjiti komunalni doprinos za objekte sa 3 i više stambene jedinice, kako bi potaknuli i privatne investitore. Poticati ćemo i pomagati energetsku obnovu objekata na području grada i zamijeniti ćemo zastarjelu rasvjetu modernijom, povoljnijom i ekološki prihvatljivijom.

– Poticati ćemo malo i srednje poduzetništvo. Potrebno nam je promptno uvođenje brzog interneta jer s time kasnimo već skoro 10 godina, trebamo otkupiti parcele za širenje gospodarskih zona, grad trenutno nema ni jednu parcelu u svojem vlasništvu koju može ponuditi investitorima – rekao je Juci i iznio planove vezane uz turizam:

– Tražiti ćemo investitora za izgradnju hotela i restorana, urediti ćemo Stari grad, Kneippovo lječilište i Šemničke toplice. Nudimo djela, a ne pokazivanje filmića i idejnih projekata pred izbore, pa onda 4 godine ništa. Ukinuti ćemo komunalnu naknadu za hotele, kampove i apartmanska naselja, smanjiti ćemo paušalni porez po krevetu u turizmu na zakonski minimum, poticati ćemo otvaranje OPG-ova i brendiranje domaćih proizvoda, zalažemo se za izgradnju biciklističke staze Krapina – Sv. Križ Začretje – Zabok.

– Urediti ćemo multimedijalni centar u prostoru pokraj festivalske dvorane. Krapina je prijestolnica kajkavske kulture, ona to ne smije biti samo jedan tjedan u godini – maksimalno treba koristiti Festivalsku dvoranu, lokaciju Starog grada, jezera u Dolcu te osigurati konačno prostor za mlade – rekao je Juci i osvrnuo se na školstvo i sport:

– Konačno imamo državno veleučilište. Umjesto da to doživljavamo kao brigu koja je prešla na nekog drugog, trebamo to prihvatiti kao priliku te i dalje davati maksimalan doprinos veleučilištu i razvoju visokog školstva, a za to i izgraditi studentski dom kako bi se i na taj način privuklo mlade u ovaj grad – možda bi nešto te pameti ovdje i ostalo, osamostaljenje Glazbene škole i pronalazak adekvatnog prostora za nju. Naime, ove godine će biti 50 godina otkako imamo glazbenu školu, a nažalost, naša politika nije iskoristila mogućnost da u Krapinu dovede i srednju glazbenu školu, no razmišljat ćemo i o tome. Besplatan i dostupan prijevoz valja omogućiti svim učenicima s područja grada, a treba konačno osigurati i prostore za Društvo Naša djeca. Urediti ćemo atletsku stazu i izgraditi natkrivene teniske terene u ŠRC Podgora i osigurati ćemo besplatan prostor i dvoranu za sportske udruge i klubove, jer se na to troši većina njihovih sredstava.

– Oformiti ćemo tim za korištenje europskih fondova, grad Krapina nije iskoristio sve svoje potencijale i mogućnosti u izvlačenju novaca za projekte, obično se do novaca dolazilo preko ministarstava ili kreditnim zaduženjima – rekao je Juci i na samom kraju predstavljanja Adalbert Turner Juci pozvao je aktualnog gradonačelnika iz redova HDZ-a da krapinskim umirovljenicima isplati uskrsnice jer oni ionako teško žive zbog nebrige same države, a pogotovo u ovim kriznim vremenima uzrokovanim epidemijom koronavirusa.

www.sjever.hr
18.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.