Now Reading:
Vladimir Škvorc objavio kandidaturu za načelnika Općine Gornja Stubica
Full Article 4 minutes read

Vladimir Škvorc objavio kandidaturu za načelnika Općine Gornja Stubica

Vladimir Škvorc kandidat je SDP-a za načelnika Općine Gornje Stubice na nadolazećim lokalnim izborima.

Kako je istaknuo prilikom predstavljanja kandidature, bit će načelnik koji će biti dostupan mještanima Gornje Stubice u svakom trenutku jer poznaje problematiku svakog naselja i zaseoka općine.

S obzirom na potres koji je Gornju Stubicu pogodio 22. ožujka prošle godine, Škvorc je naglasio kako je u proračunu Općine potrebno osigurati sredstva za pomoć ljudima koji imaju oštećene objekte, a ne mogu dokazati vlasništvo, da u postupku pred nadležnim tijelima ishode potrebnu dokumentaciju kako bi mogli podnijeti zahtjev za obnovu. Također, potrebno je osigurati sredstva za pomoć ljudima koji su sami sanirali svoje stambene objekte, a onima koji ispunjavaju uvjete za obnovu, dati svu potrebnu podršku.

„Što se tiče projekata, prioritet je izgradnja Doma zdravlja u Gornjoj Stubici u suradnji s Krapinsko-zagorskom županijom kako bi stanovnicima pružili kvalitetnu zdravstvenu uslugu, pogotovo starijoj populaciji, te izgradnja Doma za starije i nemoćne osobe. Nadalje, Gornjoj Stubici je potreban dječji vrtić čiju gradnju Općina može financirati, kao i njegovo održavanje. U postojećoj situaciji, potrebno je završiti gradnju dječjeg vrtića i staviti ga u funkciju vodeći računa o financijskom okviru, tj. problemima u financiranju gradnje, ali nikako ne zapostaviti ni financiranje drugih projekata“, rekao je kandidat za načelnika.

Potrebno je, ističe, u suradnji s KZŽ i Osnovnom školom Matije Gupca izgraditi novu sportsku dvoranu kako bi se pružio kvalitetan sadržaj za mlade i sportaše te dovršiti projekt izgradnje Spomen Hiže Rudolfa Perešina u Jakšincu koja ima za svrhu trajnu uspomenu na lik i djelo Rudolfa Perešina te edukativan karakter, a Hižu će posjećivati djeca s područja cijele Hrvatske, članovi braniteljskih udruga i ostali građani.

„Svojim desetogodišnjim radom u lokalnoj samoupravi dokazao sam da znam i mogu, da su mi pravda i čovjek na prvom mjestu. Vjerujem da ću sa svojim suradnicima ostvariti pobjedu na lokalnim izborima i da ćemo svi zajedno raditi ‘ZA NAŠU GORNJU STUBICU’“, rekao je Škvorc.

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš Dončić naglasio je kako je Gornjoj Stubici potreban čovjek koji razumije probleme općine, koji ne govori o megalomanskim projektima, već su mu standard građana i briga za ljude na prvom mjestu.

„To je čovjek kojeg danas predstavljamo, koji zadnjih 8 godina neumorno radi kako bi građani imali bolji standard i bili punopravni članovi lokalne zajednice“, kazao je Hajdaš Dončić.

Krapinsko-zagorski župan i kandidat za župana na nadolazećim izborima Željko Kolar rekao je da je da je Županija u posljednje četiri godine u Gornjoj Stubici uložila velika sredstva u obrazovanje.

„Mi smo u posljednje četiri za obrazovanje izdvojili preko 9 milijuna kuna, što za OŠ u Gornjoj Stubici, što za Područnu školu Sveti Matej, od energetske obnove jedne i druge škole, uređenja sportske dvorane, izrade projektne dokumentacije i građevinske dozvole za novu sportsku dvoranu. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama i tu sportsku dvoranu, čija je vrijednost oko 25 milijuna kuna, u sljedećem četverogodišnjem mandatu i realizirati“, dodao je Kolar.

Naglasio je i da je Županijska uprava za ceste od 2017. do 2021. za radove na sanaciji cesta i klizišta uložila više od 8,2 milijuna kuna. Spomenuo je i da pomažu udrugama za koje su izdvojili preko 100 tisuća kuna u četiri godine, u Dom zdravlja i njegovo uređenje preko 200 tisuća kuna, a priprema se i izgradnja novog Doma zdravlja u Donjoj Stubici. Podsjetio je i da je na njegovu inicijativu otvoren dislocirani ured Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije jer je krajnje vrijeme da se pripremi dokumentacija i da se počne s obnovom.

„U svim ovim aktivnostima i projektima sudjelovao je i gospodin Škvorc. Ima ogromnu energiju, jasnu viziju onoga što bi trebalo napraviti u Stubici i jako dobro poznaje ljude. Ta će se radna energija jako dobro uklopiti s mojom i vjerujem da ćemo slijedeće 4 godine zajednički raditi na dobrobiti Gornje Stubice“, naglasio je župan Kolar.

www.sjever.hr 17.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.