Now Reading:
Sveta Nedelja: Raspisan natječaj za gradnju proizvodno-istraživačkog kampusa u Kerestincu, prvi korak do realizacije novog mega-projekta Rimac Automobila
Full Article 2 minutes read

Sveta Nedelja: Raspisan natječaj za gradnju proizvodno-istraživačkog kampusa u Kerestincu, prvi korak do realizacije novog mega-projekta Rimac Automobila

Gradsko vijeće Grada Svete Nedelje u ponedjeljak je na svojoj e-sjednici jednoglasno prihvatilo prijedlog gradonačelnika Daria Zurovca o raspisivanja javnog natječaja za gradnju proizvodno-istraživačkog kampusa u Kerestincu, a natječaj je već objavljen na stranicama grada.


Rok za dostavu ponuda je 23. ožujka u 10 sati, kada će biti njihovo javno otvaranje. Svi zainteresirani ponuditelji moraju, kao jamstvo ozbiljnosti ponude, uplatiti milijun kuna, piše portal Gradonačelnik.hr.

Javnosti je već poznato kako je upravo Kerestinec i njegov dvorac Erdödy lokacija na kojoj već godinama svoj razvojno istraživački kampus planira izgraditi naš automobilski div Mate Rimac.

Budući kampus vrijedan oko 100 milijuna kuna bit će središte njegove tvrtke u kojem će raditi više od dvije tisuće ljudi, i u tamo će se smjestiti razvojno-istraživački centar, proizvodnja, testiranje, prostor za edukacije, kinodvorana, bit će i hotel za goste i zaposlenike koji dolaze izvana, vrtići za djecu zaposlenika, restorani, proizvodnja hrane, frizeri, sportski objekti, startup inkubator, ali i golemi park na kojem će zaposlenici, ali i posjetitelji moći slobodno raditi i uživati…

Država je Gradu Svetoj Nedelji 2019. prepustila vlasništvo nad zemljištem u Kerestincu vrijednom šest i pol milijuna kuna, a tadašnja predsjednica  Kolinde Grabar-Kitarović najavila je da će na njemu tvrtka Rimac Automobili graditi kampus.
Tih 25 hektara prvenstveno je namijenjeno razvoju auto industrije koja je trenutačno jedna od najjačih reklama za Svetu Nedelju i Hrvatsku, ali bit će tu raznoga sadržaja. No dominirat će razvojni kampus po uzoru na Google, Siemens i ostale jake kompanije. Prema gruboj procjeni bit će otvoreno oko 1.000 novih radnih mjesta, prvenstveno u razvojnoj industriji, najavio je, pak, gradonačelnik Zurovec.

Ovdje možete pročitati više Informacija.

www.sjever.hr

10.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.