Now Reading:
Plan nabave MORH-a: Hrvatsku vojsku opremaju i tvrtke sa sjevera Hrvatske
Full Article 2 minutes read

Plan nabave MORH-a: Hrvatsku vojsku opremaju i tvrtke sa sjevera Hrvatske

U Ministarstvu obrane Republike Hrvatske, u utorak je održana prezentacija Plana nabave za 2021. godinu, a predstavnicima tvrtki hrvatske obrambene industrije uručeni su ugovori o nabavi opreme i sredstava za potrebe Hrvatske vojske.

Prezentaciji je nazočio ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj sa suradnicima, te predstavnici tvrtki hrvatske obrambene industrije kojima su uručeni ugovori s Ministarstvom obrane: Davor Sabolić (zajednica proizvođača Čateks d.d. Čakovec, Hemco d.o.o. Đakovo, Kroko Proizvodnja i razvoj d.o.o. te podizvoditelj URIHO Ustanova Zagreb), Gordana Odor (Zajednica proizvođača Borovo d.d. Vukovar i Jelen proffesional d.o.o. iz Čakovca), Alojz Šestan (Šestan Bush d.o.o), Nenad Crnković (Croatia osiguranje), Marijan Mareković (Pleter-usluge), Željko Pavlin (HS PRODUKT d.o.o.), Goran Matanić (Đuro Đaković Specijalna vozila d.d.) i Zdravko Klanac (ZTC).

Ministar Banožić u svom je izlaganju istaknuo da su ovogodišnja sredstva u državnom proračunu Republike Hrvatske osigurana za potrebe obrambenog sustava te kako je Plan nabave za 2021. preduvjet za nesmetano funkcioniranje obrambenog sustava i daljnju izgradnju Hrvatske vojske. Za 2021. godinu osigurana su sredstava u iznosu od 4.801.780.350 kuna, a od toga je u financijskom planu MORH-a za materijalno zbrinjavanje osiguran iznos od 2.275.478.960 kuna.

“Cilj nam je zadržati razinu opremanja na stupnju koji će omogućiti redovito funkcioniranje sustava obrane i u ovim izazovnim vremenima”, rekao je ministar u kontekstu pandemije i potresa, te dodao kako je zahvaljujući radu ove Vlade i poduzetim mjerama, vidljiv izlaz iz te situacije.

Direktor tvrtke Šestan Bush d.o.o. iz Preloga Alojz Šestan osvrnuo se na dugogodišnju suradnju s Ministarstvom istaknuvši: “Ove godine obilježavamo 25 godina suradnje s našom vojskom, 25 godina proizvodnje zaštitnih kaciga. Zahvaljujući toj suradnji s našom Hrvatskom vojskom postali smo jedna respektabilna tvrtka izvoznica hrvatske vojne industrije i jedan od najboljih proizvođača na svijetu. Nama je taj kontinuitet i ta suradnja jako bitna kao jedan certifikat za suradnju sa drugim zemljama”.

Cijelu vijest možete pročitati ovdje.

foto: MORH

www.sjever.hr / morh.hr

Input your search keywords and press Enter.