Now Reading:
Grad Krapina ulaže u sportsku infrastrukturu – Kreće veliki projekt uređenja SRC-a Podgora
Full Article 3 minutes read

Grad Krapina ulaže u sportsku infrastrukturu – Kreće veliki projekt uređenja SRC-a Podgora

Pred Gradom Krapinom još je jedan veliki projekt. Riječ je o izgradnji sportskog igrališta s umjetnom travom i rekonstrukciji postojeće cestovne infrastrukture u okviru Sportsko-rekreacijskog centra Podgora.

U sklopu projekta će se pored postojećeg pomoćnog igrališta izgraditi novo nogometno s umjetnom travom, čiju ugradnju financira Hrvatski nogometni savez s oko 2,5 milijuna kuna. Osim toga, projekt s 500.000 kuna sufinancira i Ministarstvo turizma i sporta.
Gradonačelnik Zoran Gregurović naglasio je kako se radi o iznimno važnom projektu za sve sportaše koji će dobiti adekvatno mjesto za treniranje.

„Podsjećam da smo još 2016. godine izgradili novo igralište kod područne škole u Škarićevom gdje igrališta nije bilo. Nakon toga od 2017. godine pa do danas izgrađena su nova igrališta u naselju Šabac, u Zagori, Žutnici, dva igrališta na Tkalcima, potpuno su rekonstruirana i obnovljena sportska igrališta na Trškom Vrhu i kod Osnovne škole Augusta Cesarca, tako da se uistinu kontinuirano radi na tome. Sad smo došli, da tako kažemo, do finala koje podrazumijeva najveći zahvat, najveće gradilište”, kazao je Gregurović.
Riječ je o u uređenju infrastrukture i izgradnji igrališta u Sportsko-rekrecijskom centru u Podgori koji je godinama bio zapušten, devastiran, a u proteklih nekoliko godina uređene su tribine kod glavnog igrališta, zamijenjen je dio krovišta, uređene su i svlačionice.


„Potpisali smo ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom koji će donirati umjetnu trava, a mi smo u obavezi napraviti pripremne radove. Već smo krenuli s tim radovima koji obuhvaćaju izvedbu drenažnog sustava samog igrališta, pripadajući odvodni sustav, kompletne zemljane radove iskopa i nasipavanja, izvedbu pristupne staze, izvedbu zaštitne ograde iza golova te uz bočne strane igrališta, izvedba kompletne slojevite kamene podloge igrališta kao priprema za postavu završnog sloja – umjetne trave, te izgradnju rasvjete igrališta”, rekao je gradonačelnik.


Na postupak javne nabave pristiglo je šest ponuda, a odabrana je najpovoljnija od njih, ponuda tvrtke Krakom, u vrijednosti oko 4, 5 milijuna kuna bez PDV-a.
„Vrijedi spomenuti da smo za izgradnju podloge za igralište 500 000 kuna dobili od Ministarstva turizma i sporta. Na te radove, što tiče igrališta, otpada iznos od oko 2 milijuna kuna, u to su uključeni svi pripremni radovi”, objašnjava Gregurović.

Osim potpuno novog igrališta, projekt obuhvaća i rekonstrukciju dviju prometnica. Prva je zemljana i djelom makadamska koja prolazi iza glavnog nogometnog igrališta, a koja će se rekonstruirati u prometnicu za dvosmjerni promet s pripadajućom odvodnjom, biciklističkom stazom i novom javnom rasvjetom. Rekonstruirat će se i dio ceste od područne škole u Podgori do parkirališta ispred zgrade SRC-a, uključujući i parkiralište.

Ovo je prva faza daljnjeg uređenja SRC u Podgori, a već su napravljeni i planovi za naredno razdoblje.
„Kroz slijedeću godinu planiramo ovdje napraviti jedan objekt gdje bi naše sportske udruge dobile svoje prostore s obzirom da većina udruga nema svoje uredske prostore u kojima bi mogle imati arhivu. Želja nam je u narednom periodu ovdje napraviti i balon, odnosno montažnu halu jer u našoj županiji nema nijednog zatvorenog teniskog terena. Nadam da će kroz narednih nekoliko godina i ovaj SRC u Podgori dobiti potpuno novo lice, uz napomenu da smo ove godine prijavili na natječaj Ministarstva turizma i sporta uređenje postojeće atletske staze oko glavnog igrališta”, istaknuo je gradonačelnik Gregurović i dodao da bi radovi koji su u tijeku do ljeta trebali biti privedeni kraju.

sjever.hr

05.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.