Now Reading:
Gradonačelnica Ratković očekuje javnu ispriku Bedekovića
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnica Ratković očekuje javnu ispriku Bedekovića

I ovoga puta aktualni sat Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica obilježili su napadi vijećnika Željka Bedekovića na gradonačelnicu Dragicu Ratković, u kojima vijećnik Bedeković često ne bira sredstva, posebice kada je u pitanju njegov verbalni izričaj.

Kako je sam priznao, na to ga već upozoravaju i mještani, ali izgleda da ni ovoga puta nije mogao pobjeći od toga.

Naime, prozvao je gradonačelnicu da iznosi laži, a kada mu je na to skrenuta pažnja, uz napomenu da se na taj način ne može komunicirati na sjednicama Gradskog vijeća, odgovorio je da je poprilično siguran da nije to napravio. No na sreću, ili njegovu nesreću, cijela je sjednica prenošena uživo.

-Nemojte, internet sve pamti, dokumentacija sve pamti, znam da ste u kampanji, da pokušavate svojim lažima i spinovima napraviti razne spinove uglavnom, ne? – dio je govora Bedekovića koji se vrlo lako može provjeriti na video snimci sjednice Gradskog vijeća.

No samo desetak minuta kasnije Bedeković se više nije sjećao svojih riječi kada su mu drugi vijećnici skrenuli pažnju na njegov nedoličan istup.

-Ne znam da li sam koristio riječ da je gradonačelnica lagala, ali poprilično sam siguran da nisam. Pregledat ćemo snimku i ako sam ja rekao da je ona lagala, ispričat ću se javno. Ali ako je ona rekla da sam ja lagao to, onda će se ona meni ispričati. Nemojte iznositi neistine. Moja retorika nije, nikada vam ne bih rekao da vi lažete, eventualno da govorite neistine – dio je odgovora Bedekovića.

Nakon svega, kontaktirali smo i gradonačelnicu Varaždinskih Toplica Dragicu Ratković koja je kratko odgovorila da vijećnik Bedeković stalno od drugih traži da stoje iza onoga što izgovore i da isto očekuje od njega.

-Njegova uobičajena retorika na Gradskom vijeću je često na ovako niskom nivou, iako bi se od mlade, obrazovane osobe možda očekivalo drugačije ponašanje. Sukob argumentima je jedno, ali njegov način komunikacije je neprihvatljiv. No poslovnik mu tako nešto dopušta i to ide na njegovu dušu – izjavila je Ratković te potvrdila, budući se Bedeković sam obvezao da će se javno ispričati, da upravo to od njega i očekuje.

s.kalajdžija/sjever.hr

23.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.