Now Reading:
Zaprešićka publika uživala u Nocturnu u Novim dvorima – fantastičan koncert Trija Solenza
Full Article 1 minutes read

Zaprešićka publika uživala u Nocturnu u Novim dvorima – fantastičan koncert Trija Solenza

Pučko otvoreno učilište Zaprešić i ove je godine svojoj vjernoj zaprešićkoj publici priredilo spektakularan program „Nocturna u Novim dvorima“.

U potkrovlju Muzeja Matija Skurjeni ljubitelji klasične glazbe uživali su u fantastičnom koncertu Trija Solenza. Ovaj glazbeni trio čine solo pjevačica Arijana Gigliani Philipp, klarinetist Bruno Philipp i pijanist Ivan Batoš, koji zajedno rade i sviraju pod imenom Trio Solanza od 2006. godine
Uz probranu literaturu skladbi originalno pisanih za ovaj netipičan komorni sastav, Trio Solenza nerijetko poseže i za obradama popularnih djela velikih majstora. U novije vrijeme repertoar ansambla obogaćen je djelima hrvatskih skladatelja Josipa Magdića, Davora Bobića, Olje Jelaske, Tene Ivane Borić i drugih.

Zaprešićka je publika na ovogodišnjem Nocturnu uživala pak u djelima poznatih europskih skladatelja Čajkovskog, Schuberta, Dvoraka, Schumanna i drugih, a sudeći prema velikom odazivu i volji posjetitelja da koncert prate stojeći na stepenicama, čini se da smo u ovu godinu ušli još jednim uspješnim Nocturnom u Novim dvorima.

www.sjever.hr

17.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.