Now Reading:
Danas pretežno sunčano i hladno. Evo i prognoze za početak novog tjedna
Full Article 2 minutes read

Danas pretežno sunčano i hladno. Evo i prognoze za početak novog tjedna

prognoza krapina

Prema prognozi DHMZ-a danas pretežno ili djelomice sunčano i hladno. Ujutro i prijepodne uz više oblaka malo snijega past će u gorju, a može ga biti mjestimice i u središnjim predjelima. Vjetar umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni, u gorju s olujnim udarima. Na Jadranu umjerena do jaka bura s olujnim, podno Velebita i Biokova i s orkanskim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od -10 do -5, na Jadranu od -4 do 0 °C. Najviša dnevna uglavnom od -2 do 3, a na Jadranu od 2 do 6 °C.

Biometeorološke prilike se neće značajnije mijenjati u odnosu na prethodne dane. Uz niske temperature zraka i jak vjetar koji će pojačavati osjet hladnoće, neophodna je zaštita, osobito za srčane i plućne bolesnike. Danju će sunčano vrijeme podržavati primjerenu koncentraciju i dobro raspoloženje. Kraći boravci na otvorenom uz lagane aktivnosti i adekvatno odijevanje mogu pridonijeti dobrom općem stanju.

U unutrašnjosti u ponedjeljak pretežno sunčano uz vrlo hladno jutro. U utorak umjerena, mjestimice i povećana naoblaka, a u srijedu se očekuje ponegdje kiša, i to osobito u sjevernim predjelima. Vjetar uglavnom slab, samo u ponedjeljak u Slavoniji umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura zraka u blagom porastu, osobito najviša dnevna. Na Jadranu u ponedjeljak vedro, a u utorak djelomice sunčano. U srijedu uz više oblaka mjestimice kiša. Bura će u ponedjeljak oslabjeti te okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak. U srijedu na sjevernom dijelu ponegdje jugozapadni vjetar. Temperatura zraka u porastu, tako da će slabog mraza mjestimice biti još samo u ponedjeljak ujutro.

www.sjever.hr / DHMZ

14.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.