Now Reading:
Potres i nelegalno dograđivanje kuća na području Krapinsko-zagorske županije, Kolar: Vrlo je jasno!
Full Article 2 minutes read

Potres i nelegalno dograđivanje kuća na području Krapinsko-zagorske županije, Kolar: Vrlo je jasno!

Budući da se tokom nezahvalne situacije uzrokovane potresom pokazalo da je dosta kuća na području Krapinsko-zagorske županije ne legalno dograđeno, postavilo se pitanje imaju li ogranci Zavoda za prostorno uređenje određenu pomoć za tu problematiku. Župan Krapinsko-zagorske županije obavijestio je kako je više od 98% pristiglih zahtjeva obrađeno i objasnio:

– Pitanje istog sadržaja bilo je postavljeno na sastanku s privremenim ravnateljem Fonda za obnovu grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije gospodinom Vanđelićem. Vrlo je jasno. Vi imate obrazac kojim morate dokazati legalnost objekta, da li je objekt izgrađen prije 68-e godine, čiju potvrdu možete dobiti u katastru, da li je to građevinska dozvola ili rješenje o gradnji – rekao je župan Kolar i napomenuo kako je prošlo dovoljno vremena da se za objekte dobe potrebni objekti kako bi krenula realizacija.

U početku je na zaprimanju i obradi zahtjeva radilo desetak ljudi, sada je ta brojka pala na troje ljudi.

– Zahtjevi bi već bili gotovi da nam se nisu vratili oni predmeti koji su otišli u Zagreb. Mi ćemo sigurno u ovoj godini sve zatvoriti. Međutim, prošli puta je ravnatelj bio jasan; bez takvog dokumenta o legalizaciji nemate uvjeta da podnesete zahtjev. Vi i sada, u postojećem zakonu, možete zatražiti legalizaciju objekta. Naravno da morate imati za to određenu vrstu dokumentacije, ali isto tako postoji i prostorna planska dokumentacija gdje nešto možete, a negdje ne možete legalizirati. U tim slučajevima moramo svaki slučaj individualno i dobro promotriti, vidjeti na koji se način može legalizirati. U tu smo svrhu otvorili ured da budemo na raspolaganju ljudima za pomoć i uputstva – rekao je Kolar i završio:

Na dnevnoj bazi, ured zaprimi desetak, petnaestak poziva, ljudi dolaze u ured, tamo također dobivaju sve informacije. U samom uredu pomažemo i u ispunjavanju obrazaca. Dali smo si prolazno vrijeme od mjesec dana i od sastanka koji smo imali sa gospodinom Vanđelićem. Mi smo taj sastanak zakazali u Donjoj Stubici za točno dva tjedna i mi ćemo onda dati javnosti izvješće prvog mjeseca rada. Imati ćemo sliku kolika je ta odluka bila dobra. Ako se vidi da to nije dovoljno, pojačat ćemo ured.

mčaržavec / www.sjever.hr
11.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.