Now Reading:
Fakultet organizacije i informatike kontinuirano unapređuje preddiplomske i diplomske studijske programe u skladu s potrebama tržišta i poslovnih subjekata
Full Article 4 minutes read

Fakultet organizacije i informatike kontinuirano unapređuje preddiplomske i diplomske studijske programe u skladu s potrebama tržišta i poslovnih subjekata

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu u skladu sa suvremenim trendovima kontinuirano radi na unaprjeđenju svih svojih preddiplomskih i diplomskih studijskih programa. Prateći trendove, ali i suvremeno tržište rada, razvoj i unaprjeđenje FOI-jevih studijskih programa išlo je u smjeru novih modula i izbornosti. Još prošle godine na informatičkom studijskom programu Informacijski i poslovni sustavi napravljen je iskorak u područja kao što su Razvoj programskih sustava, Umjetna inteligencija u poslovanju, Umreženi sustavi i računalne igre te Analiza i dizajn poslovnih sustava, i time je FOI ušao u nova, inovativna i interdisciplinarna područja, a sve u skladu s potrebama IT tržišta i tvrtkama koje su kontinuirano njihovi partneri u procesu razvoja i izvođenja studijskih programa.

PLANOVOVI, SMJEROVI RAZVOJA I IZAZOVI

FOI je već godinama međunarodno prepoznata visokoobrazovna institucija, koja se oduvijek isticala po interdisciplinarnosti, što znači da na jedinstven način u svojim studijskim programima povezuje znanja iz područja informatike, ekonomije i poslovanja. Cilj je da FOI-jevi studenti budu dugoročno konkurentni na tržištu rada i da se mogu brzo prilagoditi razvoju tehnologije i novim trendovima u poslovanju.

“Gradimo odnos s našim alumni studentima i pratimo ih na tržištu rada, a podaci nam govore da naš ekonomski studijski program Ekonomika poduzetništva vrlo uspješno priprema mlade studente za rad u organizacijama iz privatnog i javnog sektora, a pokazao se i kao odličan preduvjet za pokretanje vlastitog poduzetničkog pothvata. Interdisciplinarnost njegujemo i na našem stručnom preddiplomskom studiju Primjena informacijske tehnologije u poslovanju koji osim u Varaždinu izvodimo i u Zaboku, Sisku i Križevcima, nakon kojeg studenti vrlo brzo bilježe napredak u svojoj karijeri, uz uspješno balansiranje akademskih i poslovnih obaveza tijekom studija”, ističu na FOI-ju.

INOVATIVNOST I UČENJE TEMELJENO NA RADU

“FOI je bio jedan od prvih Fakulteta u Hrvatskoj koji je uveo stručnu praksu kao obveznu na diplomskoj razini studija te na preddiplomskom trogodišnjem stručnom studiju. Sada idemo korak dalje – uveli smo obveznu praksu u formi «job shadowinga» i na preddiplomski sveučilišni studij, što našim studentima daje još veći obim praktičnog znanja i direktniji uvid u stvarne poslovne procese”, poručila je dekanica FOI-ja prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

Učenje temeljeno na radu (engl. work-based learning) i učenje temeljeno na rješavanju problema (engl. problem-based learning) s naglaskom na razvoj kritičkog mišljenja studenata i sposobnost rješavanja konkretnih problema važni su u izvođenju studijskih programa na Fakultetu organizacije i informatike. U našu nastavu uključen je veliki broj stručnjaka iz prakse, koji kroz intenzivne programe inkorporirane u nastavni proces prenose svoja znanja i iskustva našim studentima.

VIRTUALNI DANI OTVORENIH VRATA I RADIONICE

Pratite naše mrežne stranice (www.foi.unizg.hr) i društvene mreže (Facebook i Instagram), jer u travnju održavamo virtualne dane otvorenih vrata, kao i radionice upravo za srednjoškolce.

www.sjever.hr 10.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.