Now Reading:
D. Sobota (HDZ): Država je našla vrlo kvalitetno rješenje dovođenjem Dalić u cilju daljnjeg napretka Podravke
Full Article 3 minutes read

D. Sobota (HDZ): Država je našla vrlo kvalitetno rješenje dovođenjem Dalić u cilju daljnjeg napretka Podravke

HDZ Koprivničko-križevačke županije smatra odabir Martine Dalić za čelnu osobu Podravke jako dobrim izborom koji garantira daljnji nastavak rasta i razvoja te tvrtke, kao i ostvarivanje još boljih poslovnih rezultata.

Ustvrdili su to na konferenciji za novinare predsjednik i potpredsjednik županijske organizacije te stranke, Darko Sobota i Damir Felak te predsjednik gradske organizacije HDZ-a Koprivnice Ratimir Ljubić.

Sobota je govoreći o postavljanju Martine Dalić na čelo Podravke naglasio da je bilo važno napraviti brzo rješenje nakon smrti Marina Pucara te da je na čelo Podravke došla žena, ali prije svega kompetentna osoba koja će unaprijediti poslovanje kompanije koje je i dosada bilo jako dobro.

-Mislim na njezinu stručnost u ekonomiji, stručnosti u fondovima EU jer će zapravo započeti posao prethodnog predsjednika Uprave nastaviti dovođenje sredstva iz EU u tvrtku. Govorimo o dodatnim ulaganjima u proizvodne procese, ali i okretanje poljoprivrednoj zajednici – kazao je Sobota.

Dodao je da se često u javnosti čuje da se država ne smije rješavati svojeg udjela u kompaniji, ali kada država preko mirovinskih fondova, a sve prema udjelu u vlasništvu, predlaže osobu koja bi vodila kompaniju s ciljem daljnjeg razvoja, onda se pojave oni koji neutemeljeno kritiziraju predlaganje i imenovanje te osobe, kao što je sada to slučaj sa Dalić.

-Država je u suradnji s mirovinskim fondovima našla vrlo kvalitetno rješenje dovođenjem Dalić u cilju daljnjeg napretka kompanije – završio je Sobota.

Damir Felak je kazao kako ne misli nikoga braniti, ali da je država ta koja ima većinski udjeli u tvrtki i da je odabrala jako dobru kandidatkinju.

-Iz mojih iskustava u radu s gospođom Dalić kao članicom Vlade prilikom vođenja postupka oko Agrokora, gdje je u toj krizi sačuvano 60 tisuća radnih mjesta, sve to je odrađeno jako dobro pod vođenjem Dalić. To je sve jamstvo da će ona tako voditi i Podravku i da će se nastaviti rast tvrtke, vrijednost dionica i rast plaća – kazao je Felak pojašnjavajući da je došlo do evidentnog rasta plaća kada je predsjednik Uprave bio Pucar, u odnosu na razdoblje kada je to bio Zvonko Mršić.

I Felak se osvrnuo na istupe drugih stranka te posebno pozvao SDP da se prvo dogovore unutar sebe koji će stav zauzeti, budući da se čuju disonantni tonovi iz te stranke oko postavljanja Dalić na čelo Podravke. Pozvao je sve da se prvo da šansa Dalić da pokaže što zna i umije, a onda da se krene s ocjenama njenog rada.

Na sve rečeno nadovezao se predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Koprivnice i zamjenik župana, Ratimir Ljubić, koji očekuje da će Dalić nastaviti put razvoja te tvrtke i suradnje s lokalnom sredinom.

s. kalajdžija/sjever.hr

08.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.