Now Reading:
Završena energetska obnova Policijske postaje Donja Stubica
Full Article 2 minutes read

Završena energetska obnova Policijske postaje Donja Stubica

Nakon energetske obnove Policijske postaje Zlatar Bistrica na području Krapinsko-zagorske županije dovršen je i projekt energetske obnove Policijske postaje Donja Stubica ukupne vrijednosti 1 041 725kuna.

– Projekt energetske obnove zgrade policijske postaje Donja Stubica započeo je 31. siječnja 2019. godine. Ukupna vrijednost projekta je 1 410 000 kuna, od čega su prihvatljivi troškovi projekta procijenjeni na 1 005 350 kuna, a od Europske unije je dobivena potpora u iznosu 635 275 kuna bespovratnih sredstava – rekao je načelnik Policijske uprave Donja Stubica, Ivica Krivak.

Aktivnosti na ovom projektu obuhvatili su toplinsku izolaciju vanjskih zidova i međukatne konstrukcije, rekonstrukciju krovišta, zamjenu fasadnih stijena i ostakljenih vrata te zamjenu vanjske stolarije i bravarije.

– Rok za realizaciju projekta bio je 2 godine od potpisivanja ugovora, odnosno do siječnja ove godine. Svi radovi na energetskoj obnovi su izvršeni. Rezultat projekta je u konačnici smanjenje potrošnje ukupne energije, primarne energije zgrade za oko 81%, smanjenje potrošnje energije za grijanje 68%, te smanjenje emisije CO2 za 70% – objasnio je načelnik Krivak.

Zgrada Policijske postaje Donja Stubica prije projekta energetske obnove svrstana je u energetski razred E, a nakon obnove postignut je energetski razred B.

mčaržavec/www.sjever.hr
28.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.