Now Reading:
Nakon kratkog proljeća vraća se zima
Full Article 2 minutes read

Nakon kratkog proljeća vraća se zima

Prema prognozi DHMZ-a danas promjenljivo do pretežno oblačno s kišom, češćom i obilnom na Jadranu i uz njega. Uz izražene pljuskove duž obale mjestimice i grmljavina. U gorju će padati i snijeg, osobito u drugom dijelu dana, a uz zahladnjenje navečer će ga biti i u sjevernim kopnenim predjelima. Nastat će i snježni pokrivač, u gorju ponegdje i deblji. Umjeren i jak jugozapadni i južni vjetar okrenut će na jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar u okretanju na sjeverozapadnjak i buru. Najniža jutarnja temperatura zraka od 2 do 6, a na Jadranu od 7 do 11 °C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 6 i 11, popodne osjetno niža, osobito u gorju, dok će na Jadranu biti većinom od 9 do 13 °C.

Nastavljaju se nepovoljne biometeorološke prilike zbog čega se meteoropati mogu žaliti na umor, glavobolju, bolove na mjestima ranijih ozljeda. Podnošenje tegoba od kojih inače pate kronični bolesnici bit će otežano. Savjetuje se pridržavanje savjeta liječnika i redovito uzimanje terapije.

U unutrašnjosti u ponedjeljak promjenljivo oblačno i nestabilno, još mjestimice s uglavnom pljuskovima snijega. Dosta snijega moglo bi pasti u Gorskome kotaru i Lici. U utorak i srijedu djelomice ili pretežno sunčano, ujutro ponegdje i maglovito. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka u osjetnom padu, pa će u utorak i srijedu mjestimice biti i umjerenog do jakog mraza. Danju pak prohladno. Na Jadranu u ponedjeljak promjenljivo oblačno još mjestimice s kišom ili pljuskovima, a zatim uglavnom pretežno sunčano. U ponedjeljak umjereno do jako jugo i jugozapadnjak u okretanju na sjeverozapadnjak i buru, u utorak pak vrlo jaka bura, a u srijedu uglavnom umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura u osjetnom padu, osobito jutarnja i to prema kraju razdoblja kada je na sjevernom dijelu moguć ponegdje i slab mraz. Danju razmjerno svježe.

sjever.hr / DHMZ

24.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.