Now Reading:
Pred nama je najhladniji tjedan do sada – stiže ledena zima!
Full Article 2 minutes read

Pred nama je najhladniji tjedan do sada – stiže ledena zima!

Pred nama je vrhunac zime, u svakom slučaju najsnježniji i najhladniji tjedan do sada, a lako moguće i u cijeloj ovoj zimi.

Prvo snijeg, zatim nešto zubatog sunca, a onda i ozbiljnija hladnoća, napisala je za Index prognostičarka Dunja Mazzocco Drvar.

U ponedjeljak ujutro mjerit će nizinska Slavonija, Baranja i Posavina 1 do 5 centimetara snijega, na području oko Karlovca i Siska prema Petrinji i Glini skupit će se 3 do 8 centimetara, a Banovina će imati desetak centimetara snijega. U naseljima Gorskog kotara i Like 20 do 40 centimetara snježnog pokrivača, a na skijalištima i sanjkalištima možete očekivati pola metra do metar prirodnog snijega. Zagreb – ništa do zanemarivo.

Tijekom ponedjeljka snijeg će povremeno padati u područjima oko Save te u većem dijelu Slavonije, u Gorskom kotaru i Lici, ali bez značajnijeg debljanja snježnog pokrivača. U ostatku unutrašnjosti suho i vrlo hladno s dnevnim maksimumima od -2 do 1 °C.

zima

Sljedećih dana djelomice sunčano i suho, jutra hladnija, a danju malo manje hladno nego u ponedjeljak. Tih će se dana ujutro mjeriti oko -5, na moru od -2 do 3. Dnevne temperature zadržavat će se na 1 do 4 °C, na obali 6 do 10. Bit će to zapravo skromno i poprilično zubato sunce, na kopnu će u nekoliko navrata sjeverac donijeti i pljusak snijega, na moru će dominirati umjerena bura i tramontana, piše Mazzocco Drvar i nastavlja:

To je samo uvod u jaču hladnoću koja stiže u petak. Za kraj tjedna izgledno je sunčano, vjetrovito i vrlo hladno vrijeme. Koliko će točno žestoko biti i hoće li se ponoviti ledena epizoda iz siječnja 2017. godine, vidjet ćemo za koji dan, no pripreme za ozbiljniji udar zime svakako bi trebalo napraviti.

Ovdje pročitajte cijeli članak.

foto: pixabay

www.sjever.hr/index.hr

10.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.