Now Reading:
Podravina pomaže Petrinji – Podravka osigurala 10 tona prehrambenih proizvoda
Full Article 2 minutes read

Podravina pomaže Petrinji – Podravka osigurala 10 tona prehrambenih proizvoda

pomoć podravka

Podravka je u dogovoru s nacionalnim i županijskim Stožerom civilne zaštite za građane Petrinje, Siska i drugih potresom pogođenih mjesta osigurala 10 tona svojih prehrambenih proizvoda, a kamion s hranom je na putu prema nastradalim područjima.

Temeljem zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Slavka Tucakovića odmah poslijepodne u pomoć pri otklanjanju posljedica od potresa na području grada Petrinje, uputili su se i dobrovoljni vatrogasci Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice te profesionalni vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Koprivnice.

U Petrinju su otišli sa šest kombi vozila i jednom cisternom te vozilom za terensku potporu.

U nastradalom gradu su i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe iz Đurđevca. Tijekom poslijepodneva nabavljen je i građevinski materijal koji će sutra krenuti u Petrinju kako bi njezini stanovnici što prije počeli s obnovom svojih domova.

Na potresom pogođenom području pomažu i podravski članovi HGSS-a. Hotel Podravina iz Koprivnice putem svojeg Facebook profila, ponudio je besplatan smještaj za 20 ljudi koji su ostali bez svojih domova. Kontakt telefon je 048/621-025.

www.sjever.hr Tekst i foto Hina 30.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.